Senaste nytt inför Chelsea

Bild till nyheten Senaste nytt inför Chelsea
Jürgen Klopp har mött pressen inför torsdagens viktiga match i kampen om topp fyra-platserna då Chelsea står för motståndet. Här kan du ta del av vad som sades på presskonferensen.
Jürgen Klopp om Ian St John:

– Han gjorde ett enormt stort avtryck hos mig. När jag såg honom på Melwood så kände jag omedelbart igenom honom från bilderna på väggarna. Han hade fortfarande ett stort leende på läpparna var fantastisk i sitt sätt att vara. 

– Han var en riktigt trevlig, snäll och smart person. 

Om skadeläget: 

– Alisson tränade och bör vara redo. Fabinho har gjort 6-7 pass med laget så han ser bra ut, han är redo för att var med i truppen.

– Diogo har haft lite magproblem, han tränade igår, men bara lite lätt. Jag fick höra från honom att han mår bra idag, men vi får se. 

Om Chelsea och Tuchel:

– Jag tycker man har sett stor skillnad på de matcher de spelat sedan han kom in. De spelar med en annan formation, med tydlig spelstil. Han har fått med sig bra resultat och lär känna truppen mer och mer. 

– Han har testat nästan alla spelare i truppen för att få så mycket information som möjligt om truppen. Nu har de tagit ytterligare kliv i utvecklingen och det är dags för oss att ta sig an dem.

– Det är ganska svårt att ha mer bollinnehav än Chelsea just nu, men det kommer krävas mycket av laget. De håller i bollen i rullning, vilket gör att man själv måste jobba hårt i defensiven. Vi måste vara tålmodiga, men det är inget specifikt för just den här matchen. 

– Vi måste vara kreativa och redo att jobba hårt eftersom att det är ett duktigt lag vi möter.

Om topp fyra-jakten:

– För en vecka sedan var det som att vi var borta, men nu är vi i närheten igen.

– Utmaningen är tydlig - vi måste vinna så många fotbollsmatcher som möjligt för att nå topp fyra, det vet vi. Vi kan inte påverka vilka vi möter, vi möter Chelsea nu och de har samma mål som oss för tillfället. 

– Det är många lag inblandade, våra grannar, West Ham, Tottenham kommer komma igen, Leicester och sedan Man United, som kanske inte riktigt är involverade. Sen har ju City dragit ifrån rejält. För den neutrala tittaren lär det bli en spännande fight.

Om att träffa klubblegendarer:

– För att lära känna klubben är det viktigt att träffa dessa personer. Man kan höra en sida av myntet från folk inifrån klubben och en annan från folk utifrån, sedan kan de faktiska spelarna ha sina egna versioner. De vet på riktigt hur det känns när man kliver ut på planen och kan berätta fantastiska berättelser.

– Sådana typer av berättelser är fantastiska för att skapa motivation. 

Om att träffa Tuchel:

– Jag tror att vi träffades i somras när jag var i Mainz några dagar. Jag åt frukost med två tidigare spelare och då träffade jag Thomas och hans fru.

– Men innan dess var det nog när vi möttes i fotbollssammanhang. Vi träffas inte ofta, men när vi gör det så är det trevligt.

Om Fabinhos roll, mittback eller mittfältare?:

– Båda är möjliga, vilket är bra. Det ger oss valmöjligheter. Om vi kan hitta sätt att få tillbaka Fab på mitten så vore det mycket bra. 

– Gini Wijnaldum är nog den spelare som varit mest konsekvent i sina prestationer i år och han har spelat på flera olika positioner, som sexa bland annat. Men om vi kunde få tillbaka Fabinho i den rollen vore det helt klart bra.

– Vi får se om Fab är redo för start eller om han inleder på bänken. Om jag hade fattat några slutgiltiga beslut gällande position så hade jag inte avslöjat det här.

Om de 18 olika mittlåsen:

– Det vore fint med lite stabilitet. Jag hörde att folk var ganska kritiska till Kabak och Phillips mot Sheffield, det var ganska hårt tycker jag!

– Vi har gjort förändringar så ofta att det kanske blivit en vana... Jag vet vad vi ska göra, men jag kommer inte säga det här.

Om landslagsuppehållet som stundar:

Journalisten tog upp det faktum att Liverpool har tre brassar och portugisen Diogo Jota, länder som just nu är rödlistade i coronasammanhang.

– Det finns mycket att säga, men vi är oroliga, det är klart. När det uppstått problem så är det på grund av att folk har lämnat bubblan. Vi har inte haft några smittfall på ett tag. Det går i rätt riktning i England också, så ja, vi är bekymrade över sådana här saker.

– Vad är ett rödlistat land? Jag tror att det går ganska bra i England just nu, men jag tror att vi är rödlistade i vissa länder. Det hade varit bra med lite mer information.

– FIFA har meddelat att vi inte behöver släppa dessa spelare och alla klubbar är eniga om att vi inte bara kan låta dem åka och fixa allt när de kommer tillbaka. Det är inte möjligt.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer