PL vill ha två omgångar med publik

Bild till nyheten PL vill ha två omgångar med publik
Premier League vill se publik på arenorna under de två sista omgångarna och kan komma att göra förändringar i spelschemat för att detta ska bli verklighet.

Det är Daily Mail som rapporterar att Premier League är i kontakt med regeringen om tillåtelse att spela två hela omgångar inför publik.

Sedan tidigare står det klart att det, om allt går enligt plan, kommer att vara tillåtet för fotbollsklubbar att välkomna supportrar tillbaka till arenorna efter 17 maj. Då är maxgränsen 10 000 åskådare eller 25% av arenans kapacitet om det är arenor som tar in färre än 40 000. 

När det gäller Premier League-fotbollen så spelas den sista omgången för säsongen efter 17 maj, men då det skulle innebära att endast hälften av klubbarna får dra fördel av hemmapublik har det uppstått oenighet bland klubbarna.

Nu jobbar ligan med en lösning som är att den näst sista rundan flyttas fram till ett datum då det är tillåtet att ta in publik på arenorna, detta ger då möjligheten till samtliga klubbar att spela en match inför hemmapublik innan säsongen är över. 

Liverpools näst sista match för säsongen är mot Burnley på Turf Moor medan den sista spelas på Anfield mot Crystal Palace.

För att den näst sista ligaomgången ska kunna flyttas ser det även ut som att omgång 36 påverkas då TV-bolagen inte vill ha någon helg utan matcher.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer