Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Meddelas senare klubbmärke Meddelas senare (B)

fredag 16 jul 18:00

Troligtvis returmöte i Budapest

Bild till nyheten

Returmötet mellan Liverpool och RB Leipzig i Champions League ser ut att spelas på samma arena som det första mötet lagen emellan.

Coronapandemin har lett till problematik för genomförandet av Champions League där flera klubbar tvingats flytta sina matcher på grund av reserestriktioner.

För Liverpools del innebar restriktionerna i Tyskland att de fick de spela bortamötet mot RB Leipzig på Puskas Arena i ungerska huvudstaden Budapest. 

Nu ser även returmötet ut att spelas på Puskas Arena, det skriver The Times-journalisten Paul Joyce. RB Leipzig ser i nuläget inte ut att kunna resa från Tyskland till England utan att sitta i karantän vid hemkomst, något som skulle skapa problem för den inhemska fotbollen och därmed tyder allt på att matchen som ursprungligen skulle spelas på Anfield istället spelas i Ungern.

UEFA ska ha haft flera arenor som möjliga spelplatser för returen, men valet sägs nu ha fallit på Puskas Arena.

Returen spelas onsdag 10 mars och Liverpool tar med sig en 2-0-seger från sin "bortamatch" - bortamålsregeln gäller trots att matchen spelades på en annan arena än RB Leipzigs hemmaarena.

Bannerbild