Carra listar Liverpools fem bästa köp

Bild till nyheten Carra listar Liverpools fem bästa köp
Liverpool har gjort en drös fina värvningar under Premier League-eran. Jamie Carragher har valt ut de fem han tycker varit de allra bästa köpen.

Jamie Carragher fick i Sky Sports program "Monday Night Football" i uppgift att välja ut vilka fem värvningar som varit Liverpools bästa under Premier League-eran som startade 1992.

På förstaplats kom tidigare mittbackspartnern Sami Hyypiä, som 1999 värvades till Liverpool från nederländska Willem II för endast £2.6M.

– Sami är i topp för mig. När jag tänker på var Liverpool befann sig 1999 så var de ett lag som slutade sexa eller sjua i tabellen. De ansågs vara allt för veka, innan Sami kom in. Han kom till laget, spelade i tio år och var aldrig skadad, citeras Carragher av Mirror.

– Liverpool gick från att vara känt som ett vekt lag till ett lag som var starkt både mentalt och fysiskt och han var en viktig del i den förändringen. Framgångarna vi hade under de kommande tio åren med Gerard Houllier och Rafa Benitez byggdes på en stark defensiv som startade med värvningen av Hyypiä.

– Ser man till prislappen, att han aldrig var skadad, att han spelade i tio år och vann de titlar han vann så är Sami nummer ett för mig.

De övriga spelarna som tog sig in på Carraghers topp fem-lista var Luis Suarez, Andy Robertson, Mohamed Salah och Virgil van Dijk.

Sky Sports-kollegan Gary Neville förvånades över valen.

– Jag hade valt Gini Wijnaldum, Jordan Henderson och Sadio Mané framför några av de du hade med på din lista.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer