– Raka motsatsen mot vad vi önskar

Bild till nyheten – Raka motsatsen mot vad vi önskar
Jürgen Klopp saknar supportrarna på läktarna, men är samtidigt medveten om att varken spelarna eller tränarna kan ödsla energi på att läktarna gapar tomma.

Liverpool välkomnar på söndag Manchester City till Anfield, ett Anfield där "The Reds" förlorat de två senaste ligamatcherna.

Att Liverpool förlorar på Anfield i ligasammanhang har under de senaste åren varit mycket sällsynt. Innan förlusten mot Burnley hade laget inte förlorat på 68 raka ligamatcher på hemmaplan.

När det har spelats stormatcher, likt den mot Man City, under de senaste säsongerna har stämningen varit på topp på Anfield och supportrarna har varit en tydlig energiinjektion för spelarna.

På sin presskonferens inför matchen mot City fick Jürgen Klopp en fråga om hur mycket han kommer sakna supportrarnas stöd från läktarna under söndagens match.

– Vi måste göra det svårt för City. Det hjälper inte att prata om huruvida supportrarna är på plats eller inte. Vi vet att de är till stor hjälp. Det har vi alltid varit medvetna om. 

– Under en lång, lång tid kunde vi bortse från det (tomma läktare), med tanke på de resultat vi levererade. Under de senaste veckorna har vi inte kunnat bortse från det. Det är precis raka motsatsen mot vad vi önskar. 

– Nu måste vi se till att atmosfären, eller avsaknaden av den, inte gör någon skillnad för oss. Det är en fotbollsmatch och varken vi eller City kommer uppleva en atmosfär på läktarna. Låt oss ge allt vi har för att vinna - det är vad vi kommer att göra.

Källa: Liverpool.no


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer