Lijnders om förberedelserna inför City

Bild till nyheten Lijnders om förberedelserna inför City
Liverpool kliver in in till matchen mot Manchester City med en förlust mot Brighton. Pepjin Lijnders ger sin syn på hur laget bör agera för att återfinna toppformen.

Liverpool och Manchester City drabbar på söndag samman i en stormatch på Anfield som kan komma att visa sig vara mycket avgörande för de förstnämndas titelchanser denna säsong.

"The Reds" har denna säsong haft det tyngre jämfört med de två tidigare säsongerna där de spelade ihop 97 respektive 99 poäng i ligaspelet. Förlusten mot Brighton i onsdags var lagets andra raka ligaförlust på Anfield efter att dessförinnan gått 68 raka ligamatcher utan förlust på hemmaplan.

Inför matchen mot Manchester City berättar assisterande tränare Pepjin Lijnders hur de motiverar spelarna och ser till att de är redo att prestera efter den senaste förlusten.

– Tid hjälper. Skillnaden med förberedelserna inför förra matchen är att vi nu har tre hela dagar och alla vet att kroppen behöver 72 timmar på sig för att återhämta sig till fullo, säger nederländaren till Liverpoolfc.com.

– Jag pratar om hela kroppen, inte bara benen utan även lungor och psyket. Vi vet hur viktigt det är att vi är pigga och fräscha för vårt sätt att spela. Vi anser att återhämtning är lika viktigt som själva spelet.

– Återhämtningen startade direkt efter Brighton-matchen med rätt kost, en dags vila och behandling. Det var en dag för spelarna att hitta tillbaka in i rätt sinnesstämning. Vi försöker att accelerera processen genom att göra saker både på och utanför planen.

Lijnders understryker att tränarstaben och spelarna inte jämför sina egna prestationer med hur det har sett ut tidigare år.

– Först och främst är det viktigt att påpeka att vi inte jämför oss själva med det som varit. Vi accepterar inte det som  hänt (förlusterna denna säsong), men vi kan inte leta ursäkter eller skylla ifrån oss. Det är viktigt. 

– Det vi måste göra bättre är att visa mer karaktär, inte som individer, för det är enkelt, jag menar som lag. Vi vet att vi kan göra det bättre och vi kommer att fokusera på att göra det bättre under de kommande matcherna.

– Det handlar först och främst om tre poäng. Budskapet till spelarna är att de måste fokusera på förberedelserna, de får inte börja tvivla. Ta varje dag som den kommer och gör rätt saker. Det är en speciell match som väntar - vi måste se till att vi är redo.

– I Premier League fungerar det så att om man inte ger allt man kan så får man ingenting. Man blir snabbt straffad. 


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer