Wijnaldum: Så håller jag mig fit

Bild till nyheten Wijnaldum: Så håller jag mig fit
Gini Wijnaldum har varit förskonad från skador under en säsong där stora delar av den röda truppen tvingats stå över flertalet matcher.

Liverpool har haft stora skadeproblem under säsongen 2020/21, men en av de spelare som än så länge klarat sig är Gini Wijnaldum som är den spelare som spelat mest för laget sedan säsongsstart. Han har startat i 20 av 22 Premier League-matcher och de enda matcherna han stått över är ligacupmötet med Lincoln City samt den betydelselösa matchen mot Midtjylland i Champions League.

I en intervju med Liverpool Echo pratar mittfältaren om hur kroppen känns och vad han gör för att hålla sig fit trots det hektiska matchandet.

– Jag känner mig OK. Jag har jobbat hårt för att hålla mig fit eftersom att vi spelat så många matcher, säger Wijnaldum.

– Vi har spelat många matcher på kort tid, så det har varit tufft att hålla sig i toppskick, men det har gått bra för mig så här långt.

– Medicinska staben har hjälpt mig mycket och ibland har vi kört kortare träningspass eller haft fler vilodagar eftersom att vi spelar så ofta. Men även när vi haft ledigt har jag försökt åka in till träningsanläggningen för att få behandling så att jag är redo inför nästa match.

– Det har varit svårare än de senaste åren eftersom att vi inte haft så många skador tidigare och vi har inte spelat lika många matcher på kort tid heller. Som alla vet har säsongen blivit kortare på grund av Covid vilket har lett till ett hektiskt schema. Det har varit en tuff mental utmaning, men jag tror att det kan hjälpa mig i min karriär och jag försöker bara att njuta av varje matcher eftersom att jag älskar att spela.

Nästa match på schemat är mot Manchester City på söndag, ett lag som dragit ifrån i tabelltoppen. 

– Om man tänker på att vi ska försvara titeln så tänker man alldeles för långt fram i tiden, säger Wijnaldum.

– Det bästa vi kan göra är att koncentrera oss på den kommande matchen istället för att lägga extra press på oss själva med tankar om titeln.

– Självklart vill vi försvara titeln och vi ska göra allt vi kan, men vi tänker inte riktigt "OK, nu måste vi försvara titeln." Vi tänker mer "OK, nu måste vi se till att bli bättre."


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer