Tror på snabb anpassning till PL

Bild till nyheten Tror på snabb anpassning till PL
Ben Davies tidigare tränare tror mittbackens egenskaper kommer att underlätta övergången från The Championship till Premier League.

Under transferfönstrets sista dag genomförde Liverpool köpet av Ben Davies från Preston. 

Prestons manager talar i varma ordalag om Davies.

– Jag skulle säga att Davies varit den bästa vänstra mittbacken i The Championship den här säsongen. Han är väldigt snabb och teknisk. Han gör sällan misstag och hans försvarsspel har förbättrats enormt. Han har utvecklats till en ny nivå, säger Alex Neil om den numera Liverpoolbacken.

– Om du kan försvara dig mot de fysiska spelarna på Championship-nivå så kommer det endast vara tempot i matchen och spelarnas kvalitet som man måste anpassa sig till. 

Neil tror att det kommer gå fort för Davies att anpassa sig till den engelska högstaligan.

– Med tanke på de egenskaper han besitter så tror jag inte att han kommer att behöva mycket tid. Han läser spelet och är snabb. Man måste vara trygg med bollen och vara snabbtänkt nog för att läsa spelet, det är just det som Davies är bäst på. Om han kan visa det, vilket jag tror att han kan, så kommer han vara en mycket bra värvning.

– Om man tittar på de värvningar Liverpool har gjort - Robertson, Wijnaldum, Jota - det är inte allt för lång ifrån den här situationen. De har visat sig vara superstjärnor. Jag kan inte se varför det inte kan hända för Ben. 

– Det finns många spelare som kommit från The Championship och sedan blivit högklassiga spelare i Premier League. Av alla de som jag jobbat med så är Ben verkligen bland de som har potentialen att spela där. 

– Som med allt annat så måste han göra sig förtjänst av chansen. Man får ingenting gratis inom fotbollen. Han har förtjänat övergången och nu måste han förtjäna att få chansen - när han får den måste han visa alla vad han kan.

– Ben är medveten om att det hårda jobbet bara har börjat, avslutar Preston-managern.

Källa: Liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer