Avståndet till Man City växer

Bild till nyheten Avståndet till Man City växer
Efter tre raka ligamatcher på Anfield utan mål för Liverpool, något som inte hänt på 36 år, är de nu sju poäng bakom ligaledande Manchester City som dessutom har en match mindre spelad.

Liverpools svaga hemmaform fortsätter. En mållös tillställning mot Manchester United följdes upp av en 0-1-torsk mot Burnley och under onsdagen kom ytterligare en 0-1-förlust, då mot Brighton.

OptaJoe meddelar på Twitter att det är första gången sedan oktober 1984 som Liverpool misslyckats att göra mål i tre raka hemmamatcher i ligaspelet. Just nu är de uppe i 348 minuter utan Premier League-mål på Anfield.

De sämre insatserna på Anfield är en stor bidragande faktor till lagets tabellposition. De är förvisso fyra och därmed på en Champions League-plats, men de regerande mästarna hade säkerligen hoppats vara närmare förstaplacerade Manchester City.

Nu är avståndet till Pep Guardiolas lag hela sju poäng och då har City till och med en match mindre spelad än Liverpool. På söndag drabbar de båda lagen samman på Anfield.

Efter förlusten mot Brighton fick Jürgen Klopp frågor om tabelläget.

– Jag är medveten om avståndet till City. Jag vet att jag är manager för Liverpool, vi vann ligan förra året och jag måste säga "ja, självklart vill vi bli mästare," men man behöver bra insatser för att lyckas med det, något som vi inte har levererat. Det är sanningen, svarade tysken.

– Nu måste vi kämpa om andra saker. Vi måste kämpa om tre poäng. Det är inte avgjort vem som tar tre poäng på söndag. Vi måste spela bättre, vilket vi ska försöka att göra. Sedan får vi se. 

– Avståndet upp är inte intressant för tillfället med tanke på de resultat vi har haft så här långt. Det vi kan påverka är de kommande matcherna och det ska vi försöka att göra. Mot Brighton var vi inte tillräckligt bra, vi såg det och vi måste försöka förändra saker och ting.

Källa: Liverpool.no


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer