Klopp: Blev av med bollen allt för ofta

Bild till nyheten Klopp: Blev av med bollen allt för ofta
Jürgen Klopp pekar på en mentalt tuff vecka i ryggen och ett ovanligt slarvigt passningsspel som bidragande faktorer till förlusten mot Brighton.

Brighton kan lämna Anfield med tre poäng efter att ha stått för en insats som helt enkelt var bättre än den de regerande mästarna kunde mäkta med. Bortalaget gjorde matchens enda mål i den andra halvleken och säkrade på så sätt segern.

Jürgen Klopp var inte nöjd med hur Liverpool slarvade i passningsspelet.

– Vi spelade mot ett riktigt bra lag, det är tydligt. Jag sa inför matchen att de är duktiga, sa Klopp till BT Sport efter slutsignalen.

– För oss verkar det som att den här veckan var för tuff, vi var inte pigga ikväll. Om man inte är mentalt pigg så är det ovanligt att benen löser dina problem. Det hände inte ikväll och våra motståndare har duktiga spelare, de förtjänade segern, så är det.

– Men vi vill spela bättre än vad vi gjorde. Vi blev av med bollen för många gånger i lovande lägen. Jag vet att grabbarna kan spela en passning från A till B, men ikväll verkade det inte gå att nå fram till B i vissa lägen. 

– Jag har ingen förklaring till det just nu förutom att vi har haft en tuff vecka och att vi mötte ett motstånd som Brighton. De är ett fotbollsspelande lag, det är uppenbart, vi visste det och det är någonting man måste lösa med hårt arbete. 

– Det fanns ingen organisation utöver att vi hade bollen mycket. Det är bra att ha bollen, men vi passade bort den allt för ofta. Vi skapade inte tillräckligt. Vi hade en bra period i den andra halvleken där vi verkligen pressade tillbaka dem och där de fick känna på intensiteten, men de lyckades bättre än vad vi gjorde totalt sett.

Källa: Mirror


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer