– Brighton var det bättre laget

Bild till nyheten – Brighton var det bättre laget
Andy Robertson ger motståndarlaget beröm samtidigt som han konstaterar att Liverpools prestation var en besvikelse över hela planen.

Liverpool kom till onsdagens match mot Brighton med en positiv känsla efter två tunga segrar borta mot Tottenham och West Ham, men på Anfield såg det ut som att spelarna aldrig lämnat formsvackan som de upplevt under inledningen av året. 

– Brighton kom och var det bättre laget, konstaterar en besviken Andy Robertson efter slutsignalen.

– Vi var en besvikelse över hela planen, men vi måste samtidigt berömma det andra laget. De var duktiga och spelade med självförtroende, de skapade chanser och pressade oss. De gjorde allt som vi ville göra. 

Efter 0-0 i första halvlek säkrade Brighton segern med matchens enda mål efter paus.

– Första halvleken var OK. I den andra gjorde vi det inte bra. På hemmaplan måste man försöka att skapa chanser och vinna matchen, men det lyckades vi inte med idag. Vi har haft en lång förlustfri svit här, men man får inte med sig resultat om man inte kommer hit och presterar som lag.

Förlusten innebär att Manchester City nu ligger sju poäng före Liverpool i tabellen och de ljusblå har även en match mindre spelad. På söndag möts de båda lagen.

– Alla matcher mot City är stora matcher. Just nu är vi inte favoriter, de skulle ha sagt samma sak om de var potentiellt tio poäng bakom. Vi måste hitta tillbaka till det Liverpool alla känner. Vi är fortfarande ett bra lag, vi blir inte dåliga över en natt. Vi måste vara redo på söndag.

Källa: Liverpool.no


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer