Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Hertha Berlin klubbmärke Hertha Berlin (B)

torsdag 29 jul 20:20

Åttondelen mot Leipzig kan bli flyttad

Bild till nyheten

Tyskland har infört inreseförbud som sträcker sig till 17 februari, något som kan komma att skapa problem för åttondelen mellan RB Leipzig och Liverpool som ska spelas 16 februari.

Champions Leagues åttondelsfinaler närmar sig. För Liverpools del väntar ett dubbelmöte med RB Leipzig som för tillfället ligger tvåa i Bundesliga.

Det har dock uppstått en del osäkerhet inför det första av de två matcherna lagen emellan. Enligt plan ska den matchen spelas på Red Bull Arena 16 februari, men ett inreseförbud som Tyskland infört kan leda till att matchen måste genomföras på neutral plan eller flyttas framåt i tiden. 

Enligt UEFA:s regler är det hemmalagets ansvar att lösa en sådan här typ av situation. Ett liknande scenario uppstod inför Liverpools match mot Midtjylland i Danmark i december, men då fick Jürgen Klopp och Co. dispens med tanke på att de verkar inom elitidrotten. 

Någon sådan dispens verkar dock inte ges i Tyskland i det här fallet.

En möjlig lösning sägs vara att flytta fram matchen en dag, till 17 februari, då inreseförbudet slutar gälla just den dagen, men det finns ingenting som utesluter att förbudet förlängs. 

Den mest troliga lösningen är att matchen spelas på en neutral arena utanför Tyskland, där det ryktas om St Petersburg.

Källa: Thisisanfield.com

Bannerbild