"Det vore oansvarigt att inte förstärka"

Bild till nyheten "Det vore oansvarigt att inte förstärka"
Läs vad brittisk media skriver efter Liverpools uttåg ur FA-cupen. Mycket fokus ligger naturligtvis på mittbackssituationen.
James Pearce, The Athletic:

"Liverpools ägare Fenway Sports Group är som alltid inställda på den långsiktiga planen. De påverkas inte av röster utifrån. De tar bort känsloaspekten ur beslutsfattandet. Det spilldes nog få tårar i Boston när Liverpool åkte ur FA-cupen. Den har alltid varit trea på priolistan för Jürgen Klopp och ännu en tidig cupexit öppnar åtminstone upp lite luckor i den fullpackade kalendern."

"Vad som dock borde oroa de som sitter med penningsäckarna var sättet som Liverpool förlorade på Old Trafford. Då laget bröt måltorkan genom att Roberto Firmino två gånger om hittade fram till Mohamed Salah som satte bollen i nät, straffades de på grund av uppenbara svagheter i försvaret."

"Unge Rhys Williams förtjänar sympati snarare än den kritik han får utså på sociala medier. Akademispelaren är en talangfull tonåring som fortfarande lär sig. Han är ett proffs i sitt sätt att agera och har gjort allt rätt för att ta vara på chanserna han inte förväntade sig skulle dyka upp den här säsongen. Tränarna är fortsatt övertygade om att han har en stor framtid framför sig."

"Men, det finns goda anledningar till varför ingen av Liverpools rivaler spelar med en 19-åring som mittback. Det är en position där erfarenhet är avgörande. Misstag tenderar att straffas likt vid situationen där Marcus Rashford kunde göra 2-1 för United."

"Williams, som har spelat tio matcher redan den här säsongen, förväntas prestera på en nivå som vare sig är realistiskt eller rättvist för någon som var på lån hos Kidderminster Harriers för ett år sedan."

"Bredvid sig hade han en mittfältare som förtjänar beröm för hur han presterat sedan han fick i uppgift att Klopp att spela på en ny position för att hjälpa laget. Men Fabinho är ingen mittback och här fick vi en påminnelse om det. Liverpool var ursinniga över frisparken som innebar 3-2, men trots att kontakten var minimal så var Fabinho oförsiktig i sitt agerande. Tacklingen han gjorde på Edinson Cavani är den sortens tacklingar du gör i mittcirkeln, inte precis framför eget straffområde."

"Det var en jämn match. Om Joel Matip hade startat istället för Williams är sannolikheten stor att Klopp kunde ha fått med sig en behövlig moralboost efter senaste tidens bakslag. Men Matip vilades med tanke på torsdagens match mot Tottenham. Efter att ha återvänt till spel mot Burnley kände Liverpool att det hade varit för påfrestande för kamerunaren att spela tre gånger inom loppet av en vecka."

"Transferfönstret är öppet i en vecka till. Mike Gordon och sportchef Michael Edwards måste omvärdera situationen. Det vore oansvarigt om Liverpool spelar klart resterande del av säsongen utan en förstärkning i mittförsvaret."

Goal.com:

"Rashford fortsätter att förfölja Liverpool. Rashfords mål var hans fjärde mot Liverpool, vilket är fler mål än mot någon annan motståndare på Old Trafford."

"Manchester United var, som så många gånger förr, de som såg till att sätta stopp förLiverpools väg framåt i FA-cupen. Totalt sett har Manchester United slagit ut Liverpool ur FA-cupen tio gånger. Det är näst flest gånger i turneringens historia. Det är Liverpool själva som slagit ut en motståndare fler gånger - vid 12 tillfällen har de besegrat lokalrivalen Everton."

Oliver Brown, Telegraph:

"Vi borde inte vara förvånande över Liverpools tidiga uttåg ur FA-cupen. På sex försök har Klopp misslyckats att ta sina spelare längre än femte rundan. För en av de mest hyllade managerna i världen så är det knappast en statistik som är irrelevant, särskilt med tanke på de fyra inhemska cuptitlarna som Pep Guardiola har samlat ihop under samma period."

"Klopp har inte lagt någon större vikt vid framgång i turneringen, vilket bland annat visades genom att han skickade Neil Critchley och U23-laget till omspelet mot Shrewsbury förra säsongen."

"Man skördar vad man sår, vilket hans svaga FA-cupfacit visar. Klopp ställde åtminstone upp med ett starkt lag för ett andra möte med United inom loppet av en vecka. Men det fanns problem med hur den elvan presterade ute på planen. Det gick aldrig några längre stunder utan att Marcus Rashford skapade problem för Rhys Williams. Om det behövdes en match för att visa vad Liverpool saknar i mittlåset utan Van Dijk och Gomez så var detta matchen."

Paul Gorst, Liverpool Echo:

"Jürgen Klopp och FA-cupen kommer aldrig att bli bästa vänner. Han kommer troligtvis inte sörja det faktum att Liverpools väntan på att vinna världens äldsta cup närmar sig 16 år lång."

"Trots det så kommer Liverpoolmanagern att lämna Old Trafford rejält frustrerad. Sett till motstånd och spelplats var detta Liverpools bästa insats på flera veckor, men de fick inte med sig något resultat. Ett tungt 2021 fortsätter."

"Roberto Firmino och Mohamed Salah var tillbaka i elvan efter att ha inlett på bänken mot Burnley i torsdags. Beslutet betalade sig när duon visade klass i samband med matchens första mål. Firmino skar igenom United-försvaret med en fin djupledsboll och därefter gjorde Salah resten. Egyptiern väntade och väntade innan han chippade över Dean Henderson."

"Det såg så enkelt ut, vilket gör det extra konstigt att Liverpool inte har gjort mål i Premier League sedan Mané gjorde det mot West Brom 27 december."

"Kvitteringen kom dock strax därefter. Marcus Rashford hittade fram till Mason Greenwood som satte bollen i nät bakom Alisson. Rashford var fantastisk i matchen och skapade ständigt problem för Liverpools högersida. Han utnyttjade Rhys Williams brist på erfarenhet. Rashford gjorde kvällen tuff för Williams."

"Det har höjts allt fler röster om vikten av ett mittbacksköp för Liverpool och lagets behov av en ny seniormittback blev mycket tydligt på Old Trafford."

"Skulle problemen fortsätta mot Spurs kan det mycket väl vara ridå för titelförsvaret. Det är verkligen en sådan allvarlig situation."

"En klubb med så högt ställda förväntningar som Liverpool har borde inte kliva in i transferfönstrets sista vecka i det här skicket. Problemet är att det kommer att krävas mer än ett uttåg ur FA-cupen för att de med makten ska inse det."


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer