– Vi är redo för fight

Bild till nyheten – Vi är redo för fight
Jürgen Klopp är övertygad om att spelartruppen är beredda att kriga för att vända den negativa trenden.

Liverpool reser till Old Trafford för ett FA-cupmöte med Manchester United under söndagen med en förlust mot Burnley i ryggen. 

Matchen mot Burnley var den femte raka matchen i ligaspelet som Liverpool misslyckades att vinna och fjärde raka där de inte gjorde mål. 

– Jag känner inte press utifrån, säger manager Jürgen Klopp till Liverpoolfc.com om hur han hanterar pressen som följer en period av svagare resultat.

– Jag har hanterat press i hela mitt liv, så jag är ganska van vid det. Jag känner mig själv tillräckligt bra och jag vet att det är ganska svårt att göra mig väldigt glad under en längre tid, i stunden är det vanligt att jag blir exalterad, men inte över en längre period.

– När vi har haft de framgångar vi haft så kan man ta två olika vägar - antingen fortsätter man på samma nivå, vilket är tufft med tanke på utmaningarna som uppstår runtomkring. Det andra är att nivån sjunker något. Just nu känns det som att den sjunkit väldigt mycket och det är självklart någonting som vi måste förändra.

– Vi fungerar inte så att vi tror att vi ska få allt bara för att vi försöker. Vi är redo för fight, för kamp, det är 100 procent säkert. Men i den här perioden har vi inte använt rätt verktyg och det måste vi förändra. Det kommer vi att göra.

– Problemet är att vi ställs inför utmaningar och allt sänds på tv. Det betyder att alla granskar varje steg vi tar, det är härligt när det går bra, men inte lika härligt när det går sämre. 

– Jag känner inga tvivel kring vår grupp, inte alls. I dessa stunder krävs det att man som grupp kommer ännu närmare varandra och gör rätt saker - det är vad vi kommer att göra. Vi förlorade matchen mot Burnley, det var verkligen en bottennotering för oss. Vi förlorade, när jag tänker tillbaka på matchen kan jag inte hitta en anledning till varför vi förlorade, men det gjorde vi tack vare det som hände vid straffen, chansen vi hade och allt sådant.

– Det som hände hände - ibland behöver man sjunka rejält lågt innan man kan förändra saker fullt ut. Vi kommer att ge 100 procent för att hitta en lösning. 


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer