Hamann är skeptisk till Thiago

Bild till nyheten Hamann är skeptisk till Thiago
Dietmar Hamann ser Thiago Alcantara som ett potentiellt problem snarare än en spelare som kan lyfta laget till nya höjder.

Thiago Alcantara kunde i söndags göra en efterlängtad hemmadebut för Liverpool efter övergången från Bayern München i somras. 

Trots skadeproblem under stora delar av säsongen har spanjoren imponerat rejält sedan han gjorde comeback och har från många håll fått mycket beröm för sina insatser. Ex-röde Dietmar Hamann håller dock inte med, han menar att mittfältaren inte passar in i Liverpools sätt att spela.

– Han sänker tempot och spelar inte riktigt som Liverpool brukar spela, säger Hamann till talkSPORT.

– Liverpool har under de senaste åren haft hårt arbetande mittfältare. De har varit tekniskt skickliga ja, men inte på samma nivå som Thiago, men de passade bollen till Mané och Salah i ett tidigt skede, så att de kunde löpa mot sina motståndare efter kanten och då är de väldigt svåra, om inte omöjliga, att stoppa.

– Jag får bara känslan av Thiago - alla var så lyckliga över att han skulle till Liverpool, men han har knappt spelat. Han spelade två matcher (innan skadan). Jag tror att han kom in från bänken mot Chelsea och slog flest passningar i den andra halvleken, men det var mot ett Chelsea med tio man.

– När han kom in mot Newcastle och spelade de avslutade 25 minuterna så var Newcastle helt slutkörda och alla hyllade hans insats.

– Jag kan med säkerhet säga att han är en duktig spelare, en teknisk spelare, absolut, men det fanns aldrig en tid i München där folk sa att han måste vara det första namnet i startelvan. Jag skulle vara väldigt försiktig när det gäller Thiago.

– För det andra så spelar han en annan typ av fotboll. Han gillar att ha bollinnehavet. Liverpool har alltid varit bra när de inte haft bollinnehavet utan att de snabbt gått framåt när de vunnit boll. Han är inte den typen av spelare, så jag tycker att det ska bli intressant att se honom spela mer nu framöver och se hur han förändrar dynamiken i laget.

Hamann tweetade även om sin syn på Thiago. Han tror inte att dynamiken i laget kommer att förändras till det bättre med spanjoren i laget:


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer