– Matchen är lite extra speciell

Bild till nyheten – Matchen är lite extra speciell
Mohamed Salah menar att tabelläget gör att det stundande rivalmötet på Anfield blir lite extra viktigt.

Manchester United såg till att passera Liverpool och därmed ta sig upp i ligaledning när de besegrade Burnley med 1-0 tidigare i veckan. Liverpool har dock chansen att redan imorgon, söndag, återta ledningen när de båda lagen möts på Anfield.

Just den jämna tabelltoppen gör mötet mellan de båda ärkerivalerna ännu mer spännande än vanligt, det tycker iallafall Mohamed Salah.

– Matchen är riktigt viktig, särskilt med tanke på att de leder och att vi är tvåa, citeras egyptiern av Liverpoolfc.com.

– De har spelat bra den här säsongen. Det är en stor match, men i slutet av dagen måste vi bara se till att vinna - det är det allra viktigaste.

– Jag brukar bara säga att en match endast är just det, en match. Men med tanke på att de får ett försprång på sex poäng om de vinner eller att vi kommer ikapp om vi vinner så är den här matchen lite extra speciell. 

– Jag har under de senaste två åren sagt att en match endast handlar om tre poäng, men situationen, att de är etta och att vi måste hålla oss nära dem, gör att den här matchen blir annorlunda.

Liverpoolspelarna har spenderat många dagar på AXA Training Centre inför matchen. Senast de spelade var mot Aston Villa för åtta dagar sedan.

– När man är på träningsanläggningen känner man verkligen vilket fokus som finns inför den här matchen. Spelarna pushar varandra för att vi ska kunna vinna. Vi har tappat lite poäng på slutet så nu måste vi komma tillbaka på vinnarspåret. 

Salah leder för tillfället skytteligan i Premier League med sina 13 fullträffar. Tvåa på listan är Tottenhams Heung-Min Son med 12 mål.

– Jag är glad när laget vinner, det är alltid det viktigaste. När jag gör mål och kan hjälpa laget så blir jag glad. Om jag inte gör mål och laget inte vinner så är det en mardröm!

– Men jag är glad när vi leder, jag är glad när jag kan göra mål för att hjälpa laget. Laget kommer först i alla lägen, avslutar Salah.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer