Har du hört Thiago-låten?

Bild till nyheten Har du hört Thiago-låten?
Mittfältsstjärnan Thiago Alcantara omfamnades snabbt av röda supportrar världen över när han anslöt till klubben i somras. Omedelbart fick han en låt tillägnad sig som inspireras av The Gibson Brothers' hit "Cuba" - lyssna här!

En av sommarens allra största övergångar var Thiago Alcantaras flytt från Bayern München till Liverpool. Det var därför ingen skräll att exalterade supportrar redan under spanjorens första dag som Liverpoolspelare började sprida en Thiago-låt.

Låten sjungs efter melodin i The Gibson Brothers' hitlåt "Cuba". Gruppens sångare erkänner att han kände sig stolt när han först fick höra att hans låt använts i ett sådant här typ av sammanhang.

– Jag blev väldigt stolt när jag förstod att Liverpools supportrar valt vår låt för att hylla en sådan duktig spelare som Thiago Alcantara, säger Chris Gibson till Liverpoolfc.com.

– Vi skrev "Cuba" för att sprida glädje och för att få människor att dansa. En övergång som involverar en fantastisk spelare är också glädje, så låtens energi passade bra in.

– Liverpool är en väldigt berömd klubb och staden är kallad Beatles-staden, ett band som jag är ett stort fan av. Jag älskar det.

Även Jean Kruger, som är en av låtförfattarna, uppskattar den nya tolkningen av låten.

– När man skriver en låt kan man inte ha några förläningar, man vet aldrig hur den kommer att användas. Detta är väldigt bra gjort, och roligt.

– För mig är det inga som helst problem att göra på det här sättet. Folk använder sig av låtar mer och mer, det finns inte mycket man kan göra åt det. När det görs med gott uppsåt så spelar det ingen roll för oss.

– Det finns en lite magisk känsla över låtar, man vet aldrig hur någon tar till sig låten och gör någonting annorlunda med den. Det är härligt.

Chris Gibson hoppas att man kan få höra låten på ett fullsatt Anfield inom en snar framtid.

– Det vore en stor ära. Jag gillar verkligen Liverpool, det är en stor klubb och återigen - Beatles. 

– Jag vill hälsa till alla Liverpoolsupportrar och jag önskar klubben all framgång.

4:24 in i klippet nedan kan du se när Thiago första gången får se en video av låten: 

Här kan du höra Jamie Webster sjunga Thiago-låten:


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer