Kan osäkerheten i Barca påverka Gini?

Bild till nyheten Kan osäkerheten i Barca påverka Gini?
Ronald Koeman är intresserad av Gini Wijnaldums tjänster, men den osäkra sits som Barcelonamanagern befinner sig i kan försämra hans möjligheter att locka till sig spelaren.

Gini Wijnaldums avtal med Liverpool löper som bekant ut till sommaren och därför kan mittfältaren redan nu förhandla med utländska klubbar om en gratisövergång efter säsongens slut. 

FC Barcelona är den klubb som mest frekvent ryktats vara intresserade av Wijnaldum och spelaren sägs vara öppen för idén att jobba tillsammans med sin tidigare landslagstränare Ronald Koeman. Koemans situation i Barcelona är dock sådan att den präglas av osäkerhet, särskilt med tanke på att resultaten inte varit extraordinära sedan han tog över jobbet. Nederländarens situation kan komma att påverka huruvida Wijnaldum slutar upp i Barcelona eller ej, det tror The Athletics James Pearce.

"Barcelonas manager Ronald Koeman har inte hymlat om att han är intresserad av att locka Wijnaldum till klubben. Han ville köpa honom i somras, men den katalanska klubben hade inte ekonomisk kraft nog att fresta Liverpool till en försäljning," skriver journalisten.

"Nu är inte Koeman i en position där han kan ge Wijnaldum några som helst garantier för nästa säsong. Det är turbulenta tider för La Liga-giganten och Koemans framtid i klubben är långt ifrån säker inför presidentvalet 24 januari."

Det har cirkulerat uppgifter om att Wijnaldum tackat nej till Liverpools senaste kontraktserbjudande, men detta är enligt Pearce inte korrekt. Mittfältaren har ännu inte fattat något beslut kring budet. 


8 kommentarer

    Stöd våra sponsorer