Man United ikapp Liverpool

Bild till nyheten Man United ikapp Liverpool
Manchester United besegrade Aston Villa med 2-1 och är därmed uppe på samma antal poäng som Liverpool. Everton misslyckades dock att knappa in på toppen efter en förlust mot West Ham.

Två Premier League-matcher spelades under nyårsdagen. Först ut var Everton som mötte West Ham hemma på Goodison Park.

Carlo Ancelottis manskap hade chansen att minska avståndet upp till ligaledande Liverpool till endast en poäng, men en svag insats och ett sent West Ham-mål signerat Tomas Soucek innebar att Everton kammade noll. De är nu fyra poäng bakom de röda grannarna från Merseyside.

Den andra matchen för kvällen var Manchester United mot Aston Villa. Anthony Martial öppnade målskyttet i den första halvleken, men en knapp timme in i matchen såg Bertrand Traore till att kvittera. Bara någon minut senare tilldelades United dock en straff som Bruno Fernandes förvaltade. Den stekhete portugisens mål blev matchens sista.

I och med 2-1-segern har United nu 33 poäng på 16 omgångar, precis lika många som Liverpool som även de spelat 16 matcher. "The Reds" är dock fortsatt i topp på grund av överlägsen målskillnad.

Den 17 januari väntar ett mycket spännande möte mellan just Liverpool och Man United på Anfield.