The Athletic tror inte på pausad PL

Bild till nyheten The Athletic tror inte på pausad PL
Igår rapporterade The Telegraph att Premier League kallat till krismöte för att diskutera möjligheten att pausa säsongen om situationen kring Covid-19 förvärras. Enligt The Athletic ska detta dock vara ett scenario man vill undvika och flera andra verktyg kommer användas innan man går så långt.

Everton-Manchester City ställdes in i måndags och det råder fortsatt osäkerhet kring mötet mellan Tottenham och Fulham som ska spelas ikväll. 

I måndags rapporterades också det högsta antalet positiva test bland Premier League-spelarena och sedan tidigare har Storbritannien ett utbrett problem med att det muterade viruset sprider sig snabbt över hela landet. Igår rapporterades ca 53.000 smittade, vilket är landets högsta tal sedan pandemins start. 

Detta fick The Telegraph att igår rapportera kring möjligheten för Premier League att sätta ligan på paus i två veckor för att klubbarna ska kunna stärka upp sina "sociala bubblor" och bryta eventuella smittkedjor. Problemet är att detta skulle få stora konsekvenser på ett redan ansträngt spelschema. 

The Athletic menar därför att detta är ett worst case-scenario och att man inte ska vara vid den punkten ännu, enligt de källor som de har pratat med. Däremot kommer man att skärpa upp sina protokoll kring coronasituationen. 

Dels kommer alla lag att återigen testas två gånger i veckar, efter att man under hösten gått tillbaka till endast ett test, och man kommer också att sätta större bötesbelopp på alla förseelser som bryter mot det protokoll som finns. 

Det gäller bland annat användning av munskydd i vissa områden, men också hur man socialiserar med folk utanför "fotbollsbubblan" inom vissa tidsramar kopplat till matcher. 

Det har också varit högljudda diskussioner kring vad som egentligen krävs för att en match ska ställas in, och både Everton (som drabbades i måndags) och West Ham (som själva fick spela matcher trots ett flertal smittade i början av säsongen) har krävs att Premier League är transparenta kring vilka grunder man tar beslut på när man, som i Manchester Citys fall, ställer in en match. 

Detta ska också vara något som ska förtydligas, enligt The Athletic. 


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer