Fem har missat fler matcher än Keita

Bild till nyheten Fem har missat fler matcher än Keita
Naby Keitas tid i Liverpool har präglats av skador, men han är långt ifrån den spelare som missat flest matcher för klubben under de senaste säsongerna.

Naby Keita anslöt till Liverpool från RB Leipzig sommaren 2018 med stora förväntningar på sig efter fina prestationer i Bundesliga. Tiden på Merseyside har dock inte blivit någon vidare succé då mittfältaren plågats av ständiga skadeproblem.

Keita missade söndagens match mot West Bromwich och på presskonferensen efter slutsignalen sa Jürgen Klopp att det inte är troligt att spelaren är tillgänglig på onsdag heller.

Simon Brundish, forskare och tränare med ett Liverpoolintresse, har sammanställt hur många matcher varje spelare i Liverpool har missat sedan Keitas ankomst. Trots de upprepade skadorna är det hela fem spelare som missat fler matcher än just Keita.

De fem spelarna är Joe Gomez, Xherdan Shaqiri, Alex Oxlade-Chamberlain, Joel Matip och Thiago Alcantara (vars tid i Bayern München räknats in). 

Det som dock måste vara frustrerande för Keita är att det inte är några skador av den allvarliga sorten som sätter stopp för hans matchande. Det har rört sig om mindre känningar i rygg, lår och ljumske. Denna säsong har han även missat matcher på grund av att han smittades av Covid-19. 

Händelseförloppet verkar i Keitas fall vara på repeat - han tränar bra, får chansen till speltid, presterar godkänt och börjar därefter varva upp och prestera bra innan han blir borta en period på grund av skada. Jürgen Klopp har beskrivit att en del av mittfältarens problem är att han aldrig får upp rytmen i sitt spel, just till följd av skadorna.

Vänder man på det och ser till vilka spelare som missat få matcher så sticker fronttrion Mohamed Salah, Roberto Firmino och Sadio Mané ut, som tillsammans endast missat 13 matcher på grund av skada under de senaste tre säsongerna. 

Källa: Liverpool.no


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer