9 mittbackar som ryktats till Liverpool

Bild till nyheten 9 mittbackar som ryktats till Liverpool
Skadeproblematiken i försvaret har inneburit många spekulationer kring eventuella nyförvärv i januari. Här listas nio spelare vars namn har nämnts i rykteskarusellen.

Spekulationerna och ryktena har varit många sedan det stod klart att både Joe Gomez och Virgil van Dijk ådragit sig allvarliga knäskador som håller dem borta under stora delar av säsongen. I brittisk press har det meddelats motsägande besked, en del menar att klubben kommer att investera i en ny mittback i januari medan andra slagit fast att - om inte ytterligare skador uppstår - det inte blir någon aktivitet på transfermarknaden.

Thisisanfield.com har tittat närmare på vilka mittbackar som kopplats samman med en övergång till Liverpool samt bedömt ryktenas trovärdighet.

Ozan Kabak - Schalke 04

Källor som skrivit om Liverpools intresse: Bild, Kicker, Fabrizio Romano

Trovärdighet: Ingen rök utan eld, denna spelare har nämnts av flertalet källor. 

Schalke har haft en tung säsong och de unga talangerna i klubben kan med fördel söka efter nya utmaningar. I toppform är Kabak en kraftfull, snabb och dominant mittback som dock har en del att slipa på med tanke på sin unga ålder (20). Han kan anses vara ett långsiktigt alternativ som kan utvecklas till en toppspelare. 

Chans att affären blir av: 3/5

Dayot Upamecano - RB Leipzig

Källor: Mirror, Bild, the Athletic

Trovärdighet: Relativt bra. Lokala journalister både i England och Tyskland har konstaterat att spelaren återfinns på klubbens lista av alternativ.

Den kanske bästa försvararen av dessa alternativ sett till aggressivitet och närvaro. Han är redan och touchar vid toppklass och är troligtvis intressant för flertalet klubbar i sommar.

Han är stark i luften, bra med fötterna. Men dyr. Chanserna att Liverpool skulle lösa värvningen nu i januari minskade även då de lottades mot just RB Leipzig i Champions League-åttondelen.

Chans att affären blir av: 1/5, till sommaren kan det dock anses som ett mer realistiskt alternativ.

Ibrahima Konate - RB Leipzig

Källor: Bild/Christian Falk

Trovärdighet: Endast en journalist har skrivit om detta ännu. Det vore konstigt om Liverpool följde Upamecano nära utan att ha god koll på mittbackspartnern.

Konate är jämfört med Upamecano den bättre spelaren vad gäller positionering, nickdueller och att täcka ytor. En stabil partner till en mittbacksbjässe som exempelvis Virgil van Dijk.

21-åringen skulle passa bra in i Liverpool och är ett namn för framtiden. Det har dock inte cirkulerat några priser i skriverierna kring honom.

Chans att affären blir av: 1/5 av samma anledning som Upamecano.

Conor Coady - Wolverhampton

Källor: Ingen specifik källa, mycket skriverier, särskilt på grund av LFC-kopplingen.

Trovärdighet: Svårbedömt då ingen källa skrivit att det finns konkret intresse. 

Coady känner klubben efter sina år som ungdomsspelare. Han är bra med fötterna, har bra passningsfot och är en ledare i Wolves-försvaret. Han har dock ingått i en trebackslinje under en längre tid även om det denna säsong blivit en del spel som en av två mittbackar.

Chans att affären blir av: 2/5

Sven Botman - Lille

Källor: Foot Mercato, Get French Football News

Trovärdighet: Endast lokala källor än så länge. Det vore dock ingen skräll om Liverpool har koll på de flesta av Lilles spelare i 20-årsåldern.

Han är en duktig försvarsspelare som har imponerat på slutet. Trygg med boll, lång och kraftfull. Duktig även vad det gäller positioneringsspelet.

Som 20-åring har han framtiden för sig och kan utvecklas till något stort. Han har inte så mycket erfarenhet av större klubbar och var därför inte på många klubbars radar i somras när han flyttade till Lille. På grund av de ekonomiska problemen i den franska ligan för tillfället är det inte otroligt att Lille känner att de måste sälja en eller två spelare.

Chans att affären blir av: 3/5. Ekonomiska problem i klubben, att spelaren spelar på vänster sida av mittlåset och den generella spelstilen gör honom till ett fullt rimligt alternativ.

Ben White - Brighton

Källor: Transfer Windom Podcast, The Athletic

Trovärdighet: Det har funnits intresse sedan länge, ingen skräll om intresset återupptagits på grund av situationen.

White har ryktats till Liverpool under en längre period, det var särskilt mycket spekulationer i somras efter en fin säsong på lån hos Leeds. 

Som spelare är han av det mindre kraftfulla slaget, han är mer en spelade mittback med kvaliteter med boll. 

Chans att affären blir av: 1. Han skrev nyligen på ett långtidskontrakt och skulle kosta rejält mycket.

Roger Ibanez - Roma

Källor: AS Roma Live

Trovärdighet: Ett hack ned i rangordningen jämfört med Don Balon och ClubCall.

22-åringen gillar att starta uppspel från sin mittbacksposition och går gärna uppåt i planen på vänstersidan i en backtrea. 

Beskrivs göra "Fabinho-liknande" tacklingar och blockar skott frekvent. 

Chans att affären blir av: -5.

Perr Schuurs - Ajax

Källor: Corriere dello Sport, Mirror

Trovärdighet: Sisådär, är nog helhetsbedömningen. Spelaren själv har dock kommenterat ryktena. Han sa att han endast har fokus på Ajax för tillfället.

Han visade upp några av sina kvaliteter när Liverpool mötte Ajax i Champions League. Bra en mot en, men kanske inte den mest rörliga mittbacken. Saknar erfarenhet. 

21-år gammal, så ännu ett yngre alternativ som kan bli riktigt bra på sikt.

Chans att affären blir av: 2/5.

Ezequiel Garay - Bosman

Källor: Sport, Mendoza Post

Trovärdighet: Enkla klick, stora namn,

Garay vore endast en nödlösning för avslutande halvan av säsongen. 34-åringen har sina bästa dagar bakom sig och har inte spelat på ett år. Det finns egentligen ingen anledning att tro att han skulle vara ett så mycket bättre alternativ än Rhys Williams. 

Chans att affären blir av: 1/5.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer