– Som en berg-och-dalbana

Bild till nyheten – Som en berg-och-dalbana
Jordan Henderson reflekterar över ett annorlunda år där Liverpool blev Premier League-mästare mitt i coronapandemin.

Liverpool blev Premier League-mästare förra säsongen och kunde äntligen avsluta den 30 år långa väntan. De slog en rad rekord när de spelade ihop totalt 99 poäng och vann ligan i överlägsen stil.

Avslutningen av den historiska säsongen blev dock inte som någon kunde ha tänkt sig. Coronapandemin utbröt och de avslutande matcherna spelades bakom stängda dörrar. Inget större titelfirande tillsammans med supportrarna kunde genomföras.

– Vilket år det har varit, det har varit lite som en berg-och-dalbana, säger Jordan Henderson enligt Liverpoolfc.com.

– Särskilt för oss, att vinna Premier League är något man drömt om under hela sin karriär, så att äntligen lyckas kändes som en fantastisk bedrift.

– Men man förstår samtidigt att det finns saker som är viktigare än fotboll och det är många människor som har drabbats hårt av pandemin. Det har varit annorlunda och tufft för många människor. Jag är säker på att många har lidit.

– Jag är medveten om det som händer runt om i världen och att det har varit ett tufft år för samtliga. Jag hoppas att 2021, som är precis runt hörnet, kan bringa mer glädje och fina minnen för människor.

Nästa år så kommer Henderson att ha varit i Liverpool i tio år. Lagkaptenen närmar sig 400 framträdanden för klubben.

– Det har varit en hel del upp- och nedgångar, säger engelsmannen sin långa period på Merseyside.

– Men jag har njutit av varje minut så här långt. Resan jag har fått vara en del av under de senaste tio åren är otrolig. Jag är tacksam och känner stolthet över att få vara en del av den här klubben och jag hoppas att jag kan vara här i många år framöver - förhoppningsvis kan framgångarna fortsätta.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer