Felaktiga Coutinho-uppgifter cirkulerar

Bild till nyheten Felaktiga Coutinho-uppgifter cirkulerar
Spanska Sport skriver att Barcelona värderar att sälja Philippe Coutinho för att slippa en betydande klausulbaserad utbetalning till Liverpool. Enligt Liverpool Echo är det inte sant då klubben redan inkasserat hela summan på £142M.

FC Barcelona har ryktats fundera på att sälja Philippe Coutinho i januari. Spanska tidningen Sport skriver under tisdagen att en av anledningarna till klubbens funderingar är att de måste betala £18M till Liverpool om brassen når 100 framträdanden för laget. Just nu har Coutinho spelat 90 matcher för Barcelona.

Liverpool Echo har dock skrivit en artikel där de beskriver hur läget med utbetalningarna mellan Barcelona och Liverpool faktiskt ligger till - faktum är att Merseysideklubben fått hela transfersumman på £142M.

När Coutinho såldes i januari 2018 förhandlade Michael Edwards fram ett avtal värt £106M + £36M i add ons. I augusti 2020 ska Liverpool, enligt lokaltidningen, endast ha varit £4,4M från att ha mottagit hela summan. 

Liverpool har fått £4.4M för varje 15:e framträdande som Coutinho gjort för Barcelona vilket innebär att de fått £26.4M för de 90 matcher han gjort. Båda gångerna som Barcelona tagit sig till kvartsfinal i Champions League har "The Reds" inkasserat £4.4M.

Detta innebär att Liverpool alltså tagit emot hela summan på £142M. Affären är den största som en engelsk klubb någonsin varit involverad i.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer