Senaste nytt inför Fulham

Bild till nyheten Senaste nytt inför Fulham
Jürgen Klopp pratade bland annat om Leighton Clarksons Champions League-debut och sin syn på hur VAR har förändrat fotbollen när han höll sin presskonferens inför söndagens möte med Fulham. Här kan du se den i sin helhet samt läsa en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om skadeläget: 

– Vi spelade för två dagar sedan och vi hade en del spelare med mindre känningar. Kostas och Diogo, som även han fick en smäll, får vi vänta och se med.

– Oxlade-Chamberlain är tillbaka i full träning. Vi får se. Situationen innebär att vi troligtvis kommer att vilja använda oss av honom så snabbt som möjligt, men om det är redan till helgen kan jag inte säga.

– Vad jag fått höra så kommer Alisson att träna idag. Om allt går bra så kommer han att kunna spela.

– Ingen annan av de skadade spelarna är tillgängliga ännu.

Om Fulham:

– De är ett fotbollsspelande lag som inte alltid har belönats med poäng trots fina insatser. Om vi låter dem spela sitt spel kommer de att bli farliga. Scott Parker har utvecklat laget steg för steg sedan han tog över som manager.

– Han har gjort det bra, jag respekterar hans arbete. 

– Jag har inte sett alla matcher, men jag har analyserat de tre senaste. De blir bättre och bättre. De har alla möjligheter att stanna i Premier League. Även om resultaten inte varit de bästa så kan laget ändå komma till matchen med självförtroende. 

– Vi kände hur supportrarna hjälpte oss för en vecka sedan, nu kommer Fulham ha sina supportrar i ryggen.

Om VAR:

– Det är mycket som inte är som det brukar vara. Vi väntar efter varje mål för att se om det är någon millimeter fel någonstans. 

– Jag var en VAR-förespråkare innan det infördes eftersom att jag inte har någonting emot korrekta beslut. Men jag är inte säker på att vi alla tänkte igenom det hela tillräckligt när det gäller hur mycket det skulle förändra sporten vi alla älskar.

– Generellt så är det så att en del saker inte är som det var innan. Och det var bättre innan. Om man ska genomföra förändringar bör man sträva efter att det blir bättre än hur det var tidigare.

Om flera lag i tabelltoppen:

– Det handlar inte om huruvida det är jämnt eller inte i toppen av tabellen. När man ska spela match så går man in med inställningen att man vill vinna, oavsett om man leder med 20 poäng eller om det är jämnt. Det spelar bara någon roll hur tabellen ser ut när sista omgången spelats.

Om Leighton Clarkson:

– Han gjorde en riktigt bra match med tanke på hans ålder. Ni kan tänka er att han kan prestera bättre än vad han gjorde, men för honom är detta bara början på en, förhoppningsvis, lång karriär. Men för första matchen var det riktigt bra.

Om Wijnaldum:

– Jag har aldrig tvivlat på Wijnaldums karaktär och inställning. Han har varit här i fyra år och har hjälpt oss mycket. Han är en topperson och toppspelare.

Om Oxlade-Chamberlain:

– Han har varit borta länge. Jag minns fortfarande hur det hände på träning, det var en vanligt tackling men endast en spelare kunde ställa sig upp. 

– Nu är han tillbaka i träning med laget. Det är fantastiskt för både honom och för oss. Vi ska inte stressa fram något, men när han tränat med laget tillräckligt länge blir han direkt ett alternativ för oss.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer