Klopp börjar tröttna på VAR

Bild till nyheten Klopp börjar tröttna på VAR
Jürgen Klopp erkänner att han börjar ändra åsikt när det gäller huruvida VAR är en bra idé eller inte.

Matchen mot Midtjylland präglades av flertalet långa, oklara VAR-bedömningar. Först var det i samband med straffsituationen som ledde till 1-1 för Midtjylland: Caoimhin Kelleher fällde Anders Dreyer i straffområdet, men detta skedde efter att Dreyer ursprungligen blåsts av för offside. Efter en utdragen VAR-check, där huvuddomaren ombads titta på situationen igen på skärmen vid sidan av, dömdes straff för danskarna. 

I och med offsidebeslutet var det många som blev förvirrade av att det blev straff, men på bilder som visades på TV-skärmen senare i sändningen kunde man se att Dreyer inte var offside och att VAR identifierat detta.

Andra situationen var när Midtjylland hade ett ledningsmål i nät i slutet. Alexander Scholz trodde att han skjutit in 2-1-målet, men efter ännu en VAR-check dömdes målet bort för offside.

På andra sidan planen satte därefter Takumi Minamino bollen i nät, men ännu en gång klev VAR in i handlingen och målet dömdes bort på grund av en hands på Sadio Mané i situationen som ledde fram till att bollen nådde Minamino.

Efter matchen fick Jürgen Klopp frågor om hur han ser på VAR just nu.

– Jag har inte sett situationen igen, men det tog väldigt lång tid och det var väldigt kallt, sa han om straffsituationen.

– Det är svårt. Jag brukade vara en av de människorna som sa att VAR är en bra idé, men jag är inte säker på att jag skulle säga det igen. 

Källa: Thisisanfield.com.


15 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer