Ex-röd tipsade om Kelleher

Bild till nyheten Ex-röd tipsade om Kelleher
Caoimhin Kelleher har en succévecka i ryggen med Champions League- och Premier League-debut. Både han och Liverpool har ex-röde Conor Masterson att tacka för att målvakten kom till klubben från första början.

I början av förra veckan fick Caoimhin Kelleher vikariera för Alisson i Liverpoolmålet mot Ajax och gjorde det så pass bra att han även fick ta plats mellan stolparna i gårdagens ligamatch mot Wolverhampton. I båda matcherna levererade han hållna nollor.

Den 22-årige målvakten har varit i Liverpool sedan 2015 och enligt The Athletic fick klubben upp ögonen för Kelleher tack vare ett tips från landsmannen och tidigare Liverpoolspelaren Conor Masterson. Målvakten ska ha varit på provspel hos Manchester United när Masterson sa till Liverpool att även de borde ta en närmare titt på honom.

Liverpool lyssnade på Masterson och bjöd in Kelleher för provspel. Efter att ha imponerat, särskilt med sitt fina spel med fötterna, valde klubben att köpa loss honom från Ringmahon Rangers för £30 000 och resten är historia. 

Ett beslut som fattades i somras har också visat sig vara avgörande för den senaste veckans händelser. Liverpool ska enligt sajten ha varit nära att låna ut Kelleher till Den Haag i Nederländerna för mer regelbunden speltid, men när Kamil Grabara lånats ut till Århus i Danmark fattades tillslut beslutet att behålla irländaren som en möjlig back up till Alisson.

För Mastersons del blev det aldrig någon storslagen Liverpoolkarriär. Mittbacken lämnade Merseyside sommaren 2019 och tillhör nu Queens Park Rangers.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer