– Man kände sig usel

Bild till nyheten – Man kände sig usel
Ex-röde Connor Randall berättar om hur tufft det är att som ung spelare hantera kritik på sociala medier.

Connor Randall gjorde åtta seniormatcher för Liverpool under sin tid i klubben. Efter att inte ha fått en kontraktsförlängning på Merseyside har den numera 25-årige spelaren haft sejourer i både Skottland och Bulgarien.

I Liverpool användes Randall som ytterback de gånger han fick förtroendet i A-laget, men som ung hade han siktet inställt på att bli mittfältare, avslöjar han i podcasten Football Journeys.

– Jag var runt 17 år när jag först började spela högerback. Jag hatade det, om jag ska vara ärlig. Från när jag var 17 och under några år framåt så försökte jag alltid att ta mig bort från den positionen, säger Randall.

– Jag försökte alltid att ta mig tillbaka till mittfältet, där jag spelade när jag växte upp. Jag gillade verkligen att spela där. 

– Jag hade ett samtal med Beale och sa att jag ville spela på mitten. Jag sa att jag kunde lämna över min plats i laget ett tag för att visa upp mig som mittfältare på träning. Han svarade att det var mer konkurrens på mittfältet - men det var en risk jag ville ta.

När Jürgen Klopp blev manager ändrades Randalls syn på ytterbacksplatsen.

– Det var när Klopp precis hade kommit in, den profil han önskade av sina ytterbackar passade mig. Det var en väg in i A-laget, då behövde jag acceptera det.

När han väl nådde A-laget var han inte riktigt beredd på pressen som följde och den giftiga jargongen på sociala medier.

– Det är fantastiskt efter debuten när man får stöd från alla, särskilt när man är en grabb från staden.

– Jag var inte riktigt mentalt förberedd. Jag började få speltid och läste sedan på sociala medier vad folk tyckte om mig. Jag såg meddelanden där personer hånade mig - man kände sig usel. 

– Om jag skulle ha gjort någonting annorlunda under den tiden så vore det att inte läsa det som skrevs på sociala medier som ung. Jag borde ha tänkt mer på mig själv och inte låtit negativa kommenterar påverka självförtroendet. 

– När vi spelat mot Exeter borta så satt vi på bussen på väg hem då Alex Inglethorpe ringde mig och sa att jag hade gjort en riktigt bra match, men när man sen ser folk slakta insatsen på Twitter, då tänker man mer på de kommentarerna än det akademichefen sa.

– Man har aldrig upplevt något liknande som ung spelare och jag tänkte alldeles för mycket på det. Jag behövde prata med en psykolog om det. Man skämdes om man spelade dåligt, man ville inte visa sig ute på gatorna.

När tiden i Liverpool var över tog Randall några månaders paus från fotbollen innan han hoppade på ett uppdrag för bulgariska klubben Arda Kardzhali. 

– Jag lämnade Liverpool i maj och kom inte till nya klubben förrän i september. Det var den längsta pausen från fotboll jag haft sedan jag började spela. 

– Jag förlorade kärleken till sporten. Jag njöt inte av att spela. Det var härligt att slippa pressen i några månader.

– Sedan ville jag komma bort, jag ville lämna Storbritannien. Jag ville ha en annorlunda övergång och det kändes härligt att resa till Bulgarien där jag kunde spela utan att någon kände igen mig. Det var en nystart.

Tiden i Bulgarien blev kortare än förväntat på grund av coronavirusets spridning.

– Vi förstod inte riktigt vad som hände först, vi väntade bara på de senaste nyhetsuppdateringarna. 

– Jag behövde spela två matcher till för att en klausul om ytterligare ett kontraktsår skulle aktiveras, men vi kom överens om att avsluta kontraktet. 

– Jag reste tillbaka till England i maj. Det var en ny livserfarenhet i Bulgarien där jag fick tillbaka hungern. När jag kom hem igen var jag redo att få igång karriären igen. Jag var redo att bli en del av ett lag igen.

För tillfället spelar Randall i den skotska klubben Ross County.

Övriga källor: Liverpool.no


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer