Jota om första tiden i Liverpool

Bild till nyheten Jota om första tiden i Liverpool
Succévärvningen Diogo Jota försöker att förklara hur han lyckats anpassa sig till sin nya klubb på så kort tid.

I somras värvade Liverpool Diogo Jota från Wolverhampton för £41M (summan kan stiga till £45M om diverse klausuler aktiveras).

Spelare som genomför en övergång behöver ofta en period av anpassning innan de kan prestera för fullt för sin nya klubb. Med nio mål på 15 matcher har Jota dock kickstartat sin karriär i den röda tröjan.

– När man kommer till en ny klubb så är det allra viktigaste att vara öppensinnad för att anpassa sig så snabbt som möjligt, säger Jota till The Athletic.

– Säsongen hade redan dragit igång, så det var bara för mig att hitta ett sätt att ta mig in i laget, inte tvärtom. Det är vad jag lyckades att göra med hjälp av Jürgen. 

– Han är en fantastisk manager som tagit väl hand om mig. När jag först kom hit så hade vi ett möte där han förklarade hur laget fungerar. Därefter är det upp till en själv som spelare att lära sig så snabbt man bara kan och på så sätt visa managern att man kan vara en viktig spelare för laget.

Anpassningen underlättades enligt portugisen själv även på grund av ett fint bemötande av spelartruppen.

– Liverpool har en härlig trupp och lagkapten Jordan Henderson var viktig för mig. Han skickade ett sms till mig så fort det stod klart att jag var Liverpoolspelare. Han har hjälpt mig mycket.

– Jag pratar samma språk som brassarna, så exempelvis Fabinho, Roberto Firmino och Alisson har stöttat mig mycket. Även Adrián har varit ett stort stöd eftersom att jag kan prata spanska också.

På söndag återförenas Jota med sin tidigare klubb då Wolverhampton gästar Anfield för ett Premier League-möte.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer