Anfield kan öppna för publik igen

Bild till nyheten Anfield kan öppna för publik igen
Den engelska regeringen har idag bekräftat hur lokala regioner kommer att klassificeras efter att de nationella restriktionerna lyfts nästa vecka. Och Liverpool, med förbättrat smittoläge, flyttar från "Tier 3" till "Tier 2" vilket bland annat betyder att Anfield kan öppna för publik.

Tidigare i veckan presenterade Boris Johnson nyheten att Storbritannien kommer att lyfta sin nationella "lockdown" den 2 december och att man därefter endast kommer att använda sig av lokala restriktioner. Han förklarade samtidigt att publika evenemang på utomhusarenor skulle få chansen att ta in upp till 4000 personer avhängigt smittoläget i respektive region. 

Förutsättningen för publik på arenorna är att regionen är i det som klassificerats som "Tier q" eller "Tier 2", vilka är två av de tre klassificeringarna regeringen sätter på landets regioner. 

I Tier 3, som Liverpool befunnit sig i sedan oktober, tillåts däremot ingen publik på arrangemang även framöver. Lättnade för butiker, barer och ex frisörsalonger kommer också till följd av att man får en "bättre" klassificering. 

Idag har regeringen bekräftat att Liverpools fina arbete med att få bukt på smittan, där man sett fallande smittotal i sex raka veckor, nu också får den effekt staden önskat. Från 2 december klassificeras Liverpool i Tier 2 vilket öppnar upp för näringsverksamheter och alltså även fotbollsfans på läktarna. 

I Tier 2 tillåts 2000 personer på läktarna och Liverpool-Wolverhampton blir, såvida inget annat sker tills dess, i så fall den första matchen sedan mitten av mars där Anfield återigen tar emot publik. 

Liverpool har ännu inte bekräftat något från varken staden eller klubbens sida, men med regeringens beslut öppnas nu denna möjlighet. I rådande läge är det dock viktigt att understryka att ändringar kan ske snabbt. 

Baserat på den initiala indelningen återfinns även London, Southampton och Brighton i regioner som klassificeras i Tier 2 och får tillåta upp till 2000 supportrar på arenorna. Städer som Manchester, Birmingham, Newcastle, Leeds, Sheffield & Wolverhampton är dock kvar i Tier 3 och kommer fortsatt att få spela bakom stängda dörrar. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer