"Klockan tickar för Origi"

Bild till nyheten "Klockan tickar för Origi"
Läs vad de brittiska tidningarna skriver efter Liverpools bleka insats mot Atalanta.

James Pearce i The Athletic menar att tiden börjar rinna ut för Divock Origi som gjorde allt annat än att imponera under onsdagen.

"Divock Origi kommer alltid att vara hyllad på Anfield. Den belgiske anfallaren har blivit en supporterfavorit efter flera otroligt hyllade insatser."

"Det har nästan gått två år sedan det mest dramatiska segermålet i Merseyside-derbyt som återupplivade hans karriär och fick Jürgen Klopp att fira så pass vilt att han fick böta £8000 för att ha sprungit ut på planen."

"Ingen kommer någonsin att glömma de två målen i 4-0-segern mot Barcelona i Liverpools semifinalcomeback i vad som enligt vissa är den bästa kvällen på Anfield någonsin."

"Sedan toppade han det hela med det avgörande 2-0-målet mot Tottenham för att säkra Liverpools sjätte Champions League-titel. Han belönades med nytt kontrakt och ikonstatus på The Kop."

Pearce fortsatte genom att konstatera att Origis insats mot Atalanta var en missad möjlighet att visa upp sig och att han var alldeles för statisk i sitt spel. 

"Origi var på tok för statisk och misslyckades att bli den spjutspets Liverpool behövde i anfallet. Klopp valde Origi istället för Takumi Minamino baserat på vad han sett på träning, men belgaren betalade inte tillbaka för det förtroende han fick."

"Med tanke på hur intensivt spelschemat är och vikten av truppbredd så är det inte särskilt troligt att Origi skulle lämna i januari, men klockan tickar. Han har lyckats ta sig tillbaka flera gånger förr, men denna gång har han verkligen ett berg att bestiga, särskilt med en formstark Jota som på allvar utmanar de tre längst fram om en startplats."

Dominic King, Daily Mail:

"Liverpool, som siktade på att säkra en plats i slutspelet med två matcher kvar att spela, var det näst bästa laget hela kvällen mot motståndare som de körde över i Italien i början av november."

"De lyckades inte att stoppa Alejandro Gomez som skapade båda målen för Atalanta. Detta var första gången Liverpool förlorade en gruppspelsmatch i Champions League på Anfield sedan oktober 2014 när Real Madrid vann med 3-0."

"Hade siffrorna blivit desamma ikväll hade ingen kunnat klaga. Jürgen Klopp erkände själv att insatsen var svag. Laget misslyckades med att skjuta ett enda skott på mål."

Chris Bascombe, Telegraph

"Oavsett anledning till dem så var det de många förändringarna i laget som bidrog till att Liverpool missade chansen att säkra avancemang tidigt. Mål i den andra halvleken av Josip Ilicic och Robin Gosens väckte liv i grupp D igen."

"Liverpool toppar fortfarande gruppen och bör vara okej, men detta kändes som en onödig förlust på grund av en usel insats. Klopp har sagt att han numera måste tänka en eller två matcher framåt - den strategin har inte allt för ofta slagit tillbaka, men den gjorde det nu. Laget sköt inte ett enda skott på mål."

Andy Hunter, The Guardian:

"Klopp prioriterade pigga ben mot Brighton på lördag och missade därmed chansen att redan nu säkra avancemang och då ha två matcher där han kunde vila sina spelare."

"Liverpool hade inte ett enda skott på mål och såg aldrig ut att göra mål. Atalanta kunde fira vilt efter slutsignalen då de väckt liv i sitt hopp om avancemang."

"Alejandro Gomez var i centrum och låg bakom båda målen när italienarna avslutade Liverpools segersvit i gruppen."

Paul Gorst, Liverpool Echo:

"Kanske tog nio matcher på drygt fem veckor för en skadeskjuten trupp tillslut ut sin rätt? Kanske var antalet spelare frånvarande på grund av skador lite för många denna gång?"

"Kanske var det för mycket begärt av en oerfaren backlinje med två tonåringar och en Champions League-debutant att hantera ett lag som tog sig till kvartsfinal i samma turnering för bara några månader sedan?"

"Den här förlusten var bedrövlig, men det var inte avgörande."


14 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer