Flera nominerade till FIFA-priser

Bild till nyheten Flera nominerade till FIFA-priser
Liverpool är det lag i världen med flest nominerade när FIFA idag presenterade sina listor till The Best-priserna som delar ut i år. Hela fem spelare - och en viss ledare - gör upp om de åtråvärda priserna.

FIFA har idag presenterat elva utespelare som gör upp om priset som The Best, vilket tilldelas säsongens bästa spelare, och man har även en separat lista med sex målvakter som gör upp i en kategori för sig själva. 

På ledarsidan är det fem tränare som slåss om priset. 

Jürgen Klopp, som ledde Liverpool till sin första ligatitel på 30 år, är såklart nominerad och han fajtas i konkurrens med Marcelo Bielsa, Hans-Dieter Flick, Julien Lopetegui och Zinedine Zidane. 

På förra årets gala var det just Klopp som kammade hem priset. 

Alisson Becker är återigen nominerad som en av världens bästa målvakter och hoppas försvara sitt pris från i fjol. Den gången vann han priset före Marc Andre Ter Stegen och Manchester Citys Ederson. 

I år gör han upp med Thibaut Courtois, Kaylor Navas, Manuel Neuer, Jan Oblak och nämnde Ter-Stegen. 

Bland utespelarna återfinns hela fyra Liverpool-spelare, vilket gör Liverpool till den klubb med flest spelare på listan. 

Virgil van Dijk kom ifjol tvåa bakom Lionel Messi och är nominerad återigen. Dessutom får han sällskap av Sadio Mané och Mohamed Salah - medan även nyförvärvet Thiago Alcantara är med bland de nominerade. 

Listan i sin helhet:

Thiago Alcantara, Ronaldo, De Bruyne, Lewandowski, Mane, Mbappe, Messi, Neymar, Sergio Ramos, Salah, Van Dijk.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer