– Kommunikation är det viktigaste

Bild till nyheten – Kommunikation är det viktigaste
Fabinho berättar om hur glädjen av att vara tillbaka i spel igen efter skadan och om vikten av kommunikation i den nyformerade backlinjen.

Fabinho var tillbaka i startelvan mot Leicester efter några veckors frånvaro. Brassen bildade mittlås med Joel Matip och lyckades hjälpa laget till en övertygande 3-0-seger.

Mittback är som bekant inte Fabinhos naturliga position, men han menar att samarbete med de andra försvararna hjälper honom att hitta rätt.

– När jag spelar mittback så försöker jag alltid att kommunicera extra mycket med mina lagkamrater så som Joel, Robbo eller de andra spelarna runtomkring mig. De hjälper mig mycket, säger brassen enligt Liverpoolfc.com.

– Vi visste att vi ställdes mot ett riktigt bra lag med en duktig striker. Då är kommunikation det viktigaste.

– Jag vet att jag i den här positionen måste vara koncentrerad i varje sekund av matchen och jag är mycket glad över att vi lyckades hålla nollan.

– Jag är också glad över att vara tillbaka i spel och spela 90 minuter. Det känns bra, jag hade inga känningar. 

Trots skadeproblem i truppen var Liverpool det överlägset bästa laget på Anfield.

– Vi visste att vi hade en del viktiga spelare borta, men alla andra är redo för spel och att ge 100 procent ute på planen.

– Matchen var väldigt bra. Defensivt så lyckades vi hålla nollan, vilket är väldigt viktigt för vårt självförtroende. Offensivt så försökte vi att förflytta bollen snabbt. Vi visste hur Leicester skulle spela så vi försökte att hålla bollen i rörelse för att skapa ytor.

– Vi skapade många målchanser och vi kan vara nöjda med en 3-0-seger.

Utöver att trepoängen tog laget upp i delad ligaledning med Tottenham så sattes ett nytt klubbrekord vad gäller antal förlustfria ligamatcher i följd på hemmaplan. Jürgen Klopps mannar har nu gått obesegrade 64 matcher i rad.

– Det är helt otroligt, konstaterar Fabinho.

– Jag är glad att vara en del av det här laget, en del av den här historien. Vi måste behålla den här mentaliteten och försöka att vinna varje match. Vi vet att vi på Anfield alltid spelar för att vinna. 


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer