Rapport: Röd dominans på Anfield

Bild till nyheten Rapport: Röd dominans på Anfield
Jürgen Klopps mannar utklassade Leicester med 3-0 – och både Diogo Jota och Roberto Firmino fick sätta en boll i nät.
SUMMERING

Liverpool öppnade matchen bäst och bjöds i 21:a minuten på ett ledningsmål när Jonny Evans nickade bollen i eget mål på hörna.

1-0:

Tjugo minuter Liverpooldominans senare gjorde stekhete Diogo Jota mål när han nickstyrde in Andy Robertsons inlägg bakom Kasper Schmeichel i Leicester-målet. Portugisen blev med målet den första Liverpoolspelaren att göra mål i sina fyra första ligamatcher hemma på Anfield.

2-0:

Strax efter pausvilan tvingades Jürgen Klopp att agera från bänken när Naby Keita satte sig i gräset och signalerade att han inte kunde spelare vidare. Klopp bytte in Neco Williams som tog högerbacksplatsen medan Milner klev upp på mittfältet.

Den andra halvleken dominerades även den av hemmalaget. Vid flera tillfällen kom de rödklädda mycket nära att utöka ledningen ytterligare, men Leicester räddades upprepade gånger av målramen.

Tillslut fick även Roberto Firmino näta när han nickade in en Milner-hörna från höger.

3-0:

Med slutresultatet 3-0 fick Liverpool med sig tre välförtjänta poäng som tar dem upp på samma poäng som ligaledande Tottenham. Segern innebär även att Liverpool spelat 64 raka ligamatcher hemma på Anfield utan förlust - nytt klubbrekord!