Quantcast

Nästa match (Premier League)

Wolverhampton klubbmärke Wolves (H)

söndag 06 dec 20:15

– Jag är redo för spel

Bild till nyheten

Andy Robertson har slitit med känningar i baksida lår under landslagsuppehållet, men inför söndagens match mot Leicester slår vänsterbacken fast att han är fit for fight.

Efter 120 intensiva minuter mot Serbien i play off-finalen till EM missade Andy Robertson skottarnas match mot Slovakien på grund av känningar i vänster hamstring. När Israel stod för motståndet några dagar senare var vänsterbacken dock tillbaka i spel och gjorde 90 minuter. 

Till Liverpoolfc.com konstaterar Robertson att han känner sig i fin form och att han är redo för spel på söndag.

– Ja, det känns bra. Jag är redo för spel. 

– Jag kände av hamstringen lite grann efter matchen mot Man City och sedan spelade jag på torsdagen med Skottland, de 120 minuterna slet ganska mycket på mig. 

– På söndagen var jag inte redo då det tog några dagar extra för mig att återhämta mig. Det var dock aldrig något stort problem. Tränaren beslutade att jag inte skulle spela och därefter var jag redo för match på onsdagen.

– Nu känns allt bra inför söndag. Jag känner mig helt frisk i kroppen, jag är redo. Jag har förstått att det varit en del som varit oroliga, men jag är spelklar.

Liverpools skadelista växte ytterligare under landslagsuppehållet då bland annat Joe Gomez och Jordan Henderson ådrog sig skador, den förstnämndes en mycket allvarlig sådan. 

Robertson menar dock att laget inte fokuserar på det negativa.

– Ingenting förändras för oss. Vi låter alla andra fokusera på den långa skadelistan och liknande.

– Vi kan bara koncentrera oss på de spelare som är spelklara. Om du tränar tillsammans med oss så känner vi, och tränarna, att du är tillräckligt bra för att spela för Liverpool. 

– Självklart är jag ledsen för de skadade spelarnas skull, men vi måste nu bara se till att göra dem stolta genom att prestera på planen. Om vi kan få med oss bra resultat kanske det kan bidra till att de får ett leende på läpparna.

Skadekrisen i försvaret har fått många att spekulera i hur backlinjen kommer att formeras. Jürgen Klopp har bland annat öppnat upp för möjligheten att spela en sådan som Robertson centralt i försvaret. 

– Jag tror aldrig jag har spelat mittback tidigare men om managern tycker att det är ett alternativ så spelar jag självklart där och ger allt.

– Vad än managern ber om så gör jag det. Om så blir fallet att jag ska spela mittback så ska jag göra mitt allra bästa. 

– Mittbackarna har drabbats hårt - Joe och Virg har åkt på långtidsskador, vilket är väldigt tråkigt. Fab är iallafall på väg tillbaka. Vi har fortfarande alternativ, om jag är ett av dem så är det så.

Bannerbild