Svårare att värva utländska talanger

Bild till nyheten Svårare att värva utländska talanger
Som en konsekvens av Brexit ser det nu ut att bli svårare för Premier League-klubbarna att värva utländska talanger

Sedan Brexit röstades igenom i England har Premier League och det engelska fotbollsförbundet FA varit i diskussioner kring förändringar när det gäller Premier League-klubbarnas möjligheter att värva talanger från utlandet.

Enligt Daily Mail har parterna nu kommit överens. Det kommer att införas ett nytt system kallat Governing Body Entry-system där spelarna som ska värvas måste nå upp till minst 15 poäng för att få grönt ljus att spela fotboll i England. 

I förhandlingarna mellan Premier League och FA ville ligan ursprungligen att poängsumman skulle vara nio medan förbundet kämpade för 18. Nu ska de alltså ha enats om 15. 

Systemet bygger på flertalet kriterier så som vilken den säljande klubben är, vilket land spelare kommer från och vilken standard ligan som spelaren spelat i håller. Även den säljande klubbens akademistandard tas med i beräkningen. 

Detta gäller spelare som är 21 år eller yngre. Premier League önskade en fri marknad från 18 år och uppåt, men FA drog gränsen vid 21. Spelare kan i vissa fall få dispens om de når upp till 12-14 poäng.

Antalet tillåtna utländska spelare i truppen kommer fortsatt vara 17, trots att FA helst ville sänka den siffran.

Det är ännu inga beslut fattade i frågan, på måndag ska klubbarna rösta om förslaget, men PL-chefen Richard Masters har redan konstaterat att förslaget är det bästa för båda parter.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer