Firminos trista statistik

Bild till nyheten Firminos trista statistik
Bobby Firmino har inte stått att känna igen i höst och statistiken talar sitt tydliga språk.

Det är ingen underdrift att påstå att den 29-årige brassen har haft en blytung inledning på säsongen.

I 1-1-matchen mot Man City blev han utbytt med en halvtimme kvar och enligt statistiknördarna på sajten Squawka Football var det femte matchen i rad som Bobby inte ens lyckades avlossa ett skott på mål.

Sky Sports Jamie Carragher håller med om att allt inte står rätt till med Firminos form.

– Liverpoolfans och alla andra accepterar att han vinner tillbaka bollen; han startar pressen och det är den rollen han är mest känd för, säger Carragher.

– Men även på det området har det blivit en försämring den här säsongen. Salah och Mané vinner nu tillbaka bollen oftare än Firmino, så han gör inte ens det han är menad att göra för laget.

Carra anser däremot att forwardskonkurrenten Diogo Jota har levererat på alla punkter, även om den 23-årige portugisen också utgjorde en blek figur på Eithad.

– Jota jobbar, pressar och visar energi. Det är därför som debatten har startat. Det är ingen som inte förstår Firminos roll.

Jürgen Klopp avfärdade dock kritiken redan innan City-matchen.

– Jag behöver inte säga något om Bobby Firmino och hur viktig han varit för oss, så jag tänker inte ödsla någon tid på det.

Firmino – som gjort 79 mål och 56 assist på 256 matcher sedan han köptes från Hoffenheim sommaren 2015 – har nu dragit iväg på landslagssamling med Alisson inför Brasiliens VM-kvalmatcher mot Venezuela och Uruguay.

Tror du att Bobby hittar tillbaka till storformen snart eller har du tröttnat? Logga in och kommentera.


31 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer