Står näst på tur att få chansen

Bild till nyheten Står näst på tur att få chansen
Efter Curtis Jones, Neco Williams, Rhys Williams och Nat Phillips ser 19-årige Jake Cain ut att bli näste akademispelare att få chansen under Klopp.

Den Wiganfödde mittfältaren kom till klubbens akademi redan som nioåring och har stigit snabbt i graderna under de senaste åren. 

Han debuterade i U18-laget under Steven Gerrards ledning redan som 16-åring och vann även FA Youth Cup 2019. 

A-lagsdebuten skedde i FA-cupomspelet mot Shrewsbury i februari i år när övriga A-truppen hade vintersemester.

Den här hösten imponerat rejält i U23-laget och belönats med tre bänkplatser i Champions League-matcherna mot Ajax, Midtjylland och Atalanta.

En som följt Jake Cain nära de senaste åren är den förre storspelaren Steve McManaman, som varvar tv-uppdrag för BT Sport med att jobba som mentor på akademin i Kirkby.

– Jake är en bra kille som utvecklar sig till att bli en väldigt bra mittfältare. Han är teknisk och bra med bollen, har en fin passningsfot och är väldigt intelligent på planen, säger Macca till The Athletic

Cains vänsterfot lär vara något utöver det vanliga och han beskrivs också som något av en frisparksspecialist.

– Som ung spelare kan du inte önska dig en bättre miljö för att fortsätta utvecklingen. Han har de bästa lärarna man kan ha i form av Jordan Henderson och James Milner i tillägg till tränarteamet, menar McManaman. 

19-åringen kan också hämta inspiration från sina akademikompisar som fått chansen att visa framfötterna under Klopp.

– Hur de har presterat på seniornivå så här långt visar bara vilket jobb som uträttas på akademin, avslutar Steve McManaman.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer