Klopp om Sean Cox-tragedin

Bild till nyheten Klopp om Sean Cox-tragedin
Jürgen Klopp har pratat med familjen Cox om tragedin som ägde rum inför Champions League-matchen mot Roma på Anfield 2018. Här kan du lyssna på samtalet.

Irländske Sean Cox blev i april 2018 utsatt för en attack utanför Anfield av Ultrassupportrar från Roma, detta skedde precis innan avspark i matchen som Liverpool vann med 5-2. Cox fick allvarliga hjärnskador och tvingades spendera de kommande två åren på sjukhus innan han återvände hem med men för livet.

Nu ska en bok släppas som heter "With Hope In Your Heart: The Sean Cox Story" och i samband med detta har Jürgen Klopp tagit sig tiden att samtala med familjen Cox i ett radioprogram som heter The Last Word. 

Här kan du lyssna på samtalet:

– Vi har försökt att behålla värderingarna inom den här klubben sedan Bill Shanklys dagar. Trots allt som hänt inom den moderna fotbollen så måste man behålla dessa saker, säger Klopp.

– Jag vet att jag återkommer om "You'll Never Walk Alone", men det är verkligen så att när det regnar, när det är mörkt, när sådana här saker händer, då behöver man stöd, man behöver vänner. Det är helt klart för oss inom klubben. Det är lätt för mig att säga det om vår klubb eftersom att alla har den inställningen.

– Jag visste innan jag kom hit att det var ett bra beslut, men när jag nu varit här ett tag så inser jag att det var det perfekta beslutet. Inte bara på grund av framgångarna utan även för det jag har lärt mig om förhållandet mellan människor, om livet, om kärlek.

Sean Cox fru, Martina, har tillsammans med Susan Keogh skrivit boken. Jürgen Klopp är imponerad av hur Martina hanterat situationen.

– Jag är 53 år gammal och den bästa ledare jag någonsin träffat var min mor. Hon höll samman allting i kaoset hemma och det var alltid tydligt att kvinnor var bättre ledare än vad män någonsin kommer att bli. Nej, de kanske inte får de stora utmärkelserna, men det är inte viktigt för dessa ledare eftersom att de inte vill ha dem. De vill bara att allt ska gå bra.

– Martina vet att familjen är stolt över henne och för det hon har gjort. Hon är en stor förebild för mig. Jag är väldigt glad över att vi har träffats och att jag kan bli en liten del av historien. Jag hoppas att du vet vilket fantastiskt jobb du gör.

– Bara så ni vet, Sean och Martina, ni har fortfarande vårt fulla stöd från Liverpool. Oavsett vad ni behöver. Om ingen auktoritet i landet kan hjälpa så kan vi alltid hitta ett sätt att göra saker och ting lättare. Vi känner fortfarande så. Det är som med vänner och familj, vi måste göra dessa saker eftersom att vi vill göra det.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer