– Vårt ansvar är lika stort som vanligt

Bild till nyheten – Vårt ansvar är lika stort som vanligt
Jürgen Klopp konstaterar att de europeiska kvällarna inte är sig lika utan supportrar men slår fast att lagets ansvar att prestera är lika stort som vanligt.

Under tisdagskvällen tar Liverpool emot Midtjylland hemma på Anfield för ett möte i Champions League. Jürgen Klopp har som vanligt satt sina tankar inför matchen på pränt i det officiella matchprogrammet.

"Vi alla känner till de "fantastiska Europakvällarna" som kan upplevas i vårt underbara hem."

"Jag och mina spelare är så lyckligt lottade som har fått möjligheten att skriva egna liknande sagor. Jag tror att detta blir första gången Anfield är tomt inför en sådan här tillställning."

"Jag kan självklart inte i den här texten slå fast att vi kan producera samma känsla när Anfields läktare är stängda, men vad jag kan säga är att vi ska försöka att kanalisera den energi som sitter i väggarna. Vi ska tänka på vad det betyder att representera LFC i den här turneringen och i vårt hem."

"Som lag tar vi med oss det ansvaret in i matchen. Vi kan vara här och vi kan spela! Vi kan inte ignorera det privilegiet medan vår stad, det här landet, Europa och hela världen fortsätter att hantera denna fruktansvärda situation."

"Vi tränare och spelare vet att vår stad lider just nu. Folk med bättre kunskap än mig kan förklara teknikaliteterna bakom regeringens system, men även utan djupare insyn kan vi konstatera att ensamma och sårbara människor är isolerade, människors liv påverkas, löner sänks och företag förstörs. Vi vet att människor i vår stad lider trots att de själva inte har gjort någonting fel."

"Inför matchen mot Everton fick jag frågan om fotboll kan hjälpa människor. Jag har inte riktigt något bra svar på det. Jag tänker bara om jag förlorade jobbet, om jag hade problem att betala hyran, att mätta min familj eller om jag fick höra att jag inte fick spendera tid tillsammans med de jag älskar - skulle verkligen en fotbollsmatch få mig att må bättre?"

"Kanske - men vi måste respektera att människor har riktiga problem just nu."

"Men vad som är sant är att vi alla har ett större ansvar än vanligt när vi spelar. Många supportrar har nekats möjligheten att utföra sitt jobb. Andra, så som hjältarna på sjukhusen, utsätter sig för fara när de skyddar oss alla."

"Att Anfield är tomt när det är dags för en Europakväll känns konstigt och det är inte så som vi hade önskat. Men som lag har vi inga ursäkter. Vi är privilegierade som har möjligheten att spela och vi måste visa vår uppskattning under matchens gång."

"Vi ska göra det till den bästa europeiska kvällen utan supportrar på läktarna. Vi ska göra det till en match där supportrarna kan få energi och glädje från oss. Det är vad som kommer att motivera oss. Det är en annorlunda tid just nu, Champions League-kvällarna på Anfield är annorlunda, men vårt ansvar till våra supportrar är lika stort som vanligt."


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer