Rodgers Leicester krossade City

Bild till nyheten Rodgers Leicester krossade City
Leicester City, med ex-röde Brendan Rodgers vid rodret, besegrade Manchester City med förkrossande 5-2 under söndagen.

Trots ett storsatsande Chelsea och ett Manchester United som presterade bra under slutet av förra säsongen anser de allra flesta att Manchester City är Liverpools allra största hot när det gäller de rödas försök att försvara ligatiteln.

Pep Guardiola och Co. ser dock ut att ha en del att jobba på - under söndagen förlorade de med hela 5-2 mot Leicester City.

Brendan Rodgers mannar hamnade i underläge redan efter fyra minuters spel efter ett supermål av Leicester-bekantingen Riyad Mahrez, men sedan slog Jamie Vardy till med ett hattrick och vände på så sätt matchen till bortalagets fördel. Ett virrigt City-försvar orsakade två straffar som engelsmannen utnyttjade på bästa sätt och däremellan hade han hunnit klackstyra in sitt andra mål.

James Maddison utökade ledningen till 4-1 med ett fantastiskt skruvat skott i det bortre krysset innan Nathan Aké nickade in 4-2 med fem minuter kvar att spela. Youri Tielemans satte dock spiken i kistan bara minuter senare när han från straffpunkten (Vardy hade lämnat planen) gjorde 5-2.

Fjolårets ligatvåa är därmed redan tre poäng bakom Liverpool. Det återstår att se om Leicester, som tagit tre av tre möjliga segrar så här långt denna säsong, orkar hänga med i toppen längre än vad de gjorde säsongen 2019/20.