– Det blir en spännande match

Bild till nyheten – Det blir en spännande match
U23-tränaren Barry Lewtas ser fram emot kvällens sammandrabbning med rivalen Manchester United.

Under fredagskvällen är Liverpools U23-lag i spel igen i Premier League 2 när de reser till Manchester för ett rivalmöte med Man United.

Barry Lewtas, som tog över som tränare för U23-laget inför den här säsongen, ger i en intervju med Liverpoolfc.com sin syn på matchen.

– Våra matcher är alltid viktiga och det vore fel av mig att värdera vissa matcher högre än andra, men jag menar att alla känner till rivaliteten mellan Liverpool och Manchester United. Grabbarna är väl medvetna om det, så det är en match som vi verkligen ser fram emot.

– Vi vet att detta kommer att vara lite annorlunda jämfört med de andra matcherna vi har spelat så här långt, vilket är roligt, det blir en spännande match.

Det har varit en blandad start på säsongen rent resultatmässigt för U23-laget som inledde ligaspelet med en seger mot Everton men som sedan förlorade mot Derby County. I EFL Trophy blev det senast en storförlust mot Wigan för U21-laget som leddes av Lewtas.

– Vi är inne i en period där vi har spelat fem bortamatcher i följd, vilket gör det något tuffare. Jag tycker dock att det generellt sett har varit en bra start på säsongen. Prestationen mot Everton innehöll lite av allt. Vi spelade bra och försvarade oss bra när vi behövde. De var äldre och mer erfarna, men vi lyckades störa dem samtidigt som vi spelade bra fotboll.

– Mot Derby var vi besvikna på den tiominutersperiod där vi släppte in två mål. Vi jagade en kvittering in i det sista men nådde inte hela vägen fram.

– Matchen mot Wigan var en match där de två halvlekarna verkligen skiljde sig från varandra. I första halvlek tycker jag att vi är riktigt duktiga. I den andra halvleken händer en del saker som vi inte kan styra över, de bytte in erfarna spelare vilket ledde till en del problem rent fysiskt, men vi var besvikna över de mål vi släppte in. Jag tycker att vi kunde ha gjort det bättre, vi borde inte ha förlorat med så stora siffror som vi gjorde.

– Den första halvleken var dock ett bevis på vad vi kan göra. I andra halvlek bytte de in spelare som tillsammans hade 635 ligamatcher på seniornivå i ryggsäcken.

Kvällens match mot Manchester United spelas klockan 20:00 svensk tid och sänds på LFCTV.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer