Distanskungarna

Bild till nyheten Distanskungarna
Liverpool besegrade Lincoln med komfortabla 7-2 i gårdagens tredje runda av Carabao Cup och man passade även på att tangera ett rekord från 2007.

Igår var nämligen första gången som ett lag från den engelska högstadivisionen gjorde fyra mål eller fler från utanför straffområdet sedan Manchester United lyckades pricka in fyra distansskott bakom Roma i en 7-1-seger i Champions League.

Det är Opta som tillhandahåller statistiken och för ett Liverpool som ibland fått kritik för att kanske vara försiktiga med att avlossa kanoner från distans kanske det här kan vara ett välkommet trendbrott.

Xherdan Shaqiri inledde målskyttet med en fantastisk frispark och både Takumi Minamino och Curtis Jones curlade snyggt in bollar från distans i den första halvleken.

Marko Grujic skott fram till 6-1 fullbordade sen rekordet i den andra halvleken.