Senaste nytt inför Arsenal

Bild till nyheten Senaste nytt inför Arsenal
Jürgen Klopp har mött pressen inför det första av två möten med Arsenal under de kommande veckan. Se presskonferensen samt textad sammanfattning här.
Jürgen Klopp om EFL-klubbarnas behov av stöd:

– Ja, generellt så bör människor i en bättre position hjälpa människor i sämre situationer. Situationen för samtliga klubbar är tuff just nu. 

– Jag vet inte exakt hur strukturen fungerar, men det är klart att de som har det bättre bör hjälpa. Alla som verkar inom fotbollen bör sträva efter att hjälpa varandra.

Om Rhian Brewsters situation:

– Det borde inte komma som någon överraskning att vi inte pratar om transferrykten här. Han var inte med i truppen, ni kan tolka det som ni vill. Jag har ingenting att säga om det. Jag har ingenting nytt att komma med.

Om Naby Keitas utveckling:

– Det går väldigt bra för Naby. Till en början så ville jag inte prata så mycket fotboll med honom, jag ville hellre att han skulle göra sin grej på planen för att visa sina kvaliteter, men sedan började jag coacha honom och då blev han sämre, konstaterade tysken med skämtsam ton.

– Han har haft lite skadeproblem och har behövt lära sig språket för att verkligen känna sig som en del av truppen. Nu gör han det riktigt bra och har varit involverad i våra två första ligamatcher.

Om Mikel Artetas Arsenal:

– Jag bör inte jämföra detta lag med andra upplagor av Arsenal, men Arteta har på kort tid visat att han verkar vara en fantastisk manager.

– Man kan se att balansen mellan defensiven och offensiven är väldigt bra. Man kan se god organisation, frihet för spelare - han har gjort ett imponerande jobb under sin tid i klubben. Jag tycker det verkar som att han förändrat stämningen i klubben. 

– Det här laget kan försvara mycket bra. Alla spelare är en del av deras försvarsspel. De försvarar oftast i en 5-4-1, vilket gör det tufft för motståndarna. Med deras snabbhet i omställningar kan de ställa till med problem.

– Jag skulle kunna prata väldigt länge om Arsenal och vad som är positivt med dem, men jag tror fortfarande att vi har en chans att vinna på måndag.

Om det fantastiska hemmafacitet:

– Den enda gången jag tänker på det är när någon tar upp det för mig. Faktum är att jag glömmer bort det redan när jag svarar, eftersom att jag inte är intresserad av att tänka på det sättet.

Om skadeläget:

– Joe (Gomez) bör vara tillbaka i träning idag. Billy (Koumetio) är tillbaka. Joel (Matip) är det inte. Jordan Henderson är inte heller tillbaka i träning ännu.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer