Rapport: Storseger mot Lincoln

Bild till nyheten Rapport: Storseger mot Lincoln
Liverpool avancerar till Ligacupens fjärde runda efter att ha kört över Lincoln City. Slutresultatet skrevs till 7-2 och nu väntar dubbelmöten mot Arsenal nästa vecka – måndag och torsdag – på Anfield!

Liverpool började omedelbart att dominera matchen och innan det hunnit passera tio minuter hade de tagit ledningen genom Xherdan Shaqiri som stod för en magnifik frispark.

Shaqiris frispark:

Spelövertaget ledde till att bortalaget gjorde ytterligare tre mål innan halvleken var över. Takumi Minamino gjorde 2-0 innan Curtis Jones visade klass två gånger om och med nästan identiska aktioner satte dit trean och fyran.

Minaminos första:

Jones dubbel:

Efter pausvilan dröjde det endast 17(!) sekunder innan Minamino satte Liverpools femte mål. Därefter dröjde det en kvart innan tre mål gjordes på kort tid. Tayo Edun och Lewis Montsma gjorde varsitt tröstmål för Lincoln och däremellan hade Marko Grujic gjort sitt första officiella mål för Liverpool.

Vid ställningen 6-2 sänktes tempot i matchen rejält, men precis innan slutsignalen fick även Divock Origi hänga en kasse och fastställde därmed slutresultatet till 7-2. Värt att ta med sig från den andra halvleken var också att Diogo Jota fick debutera för Liverpool.

Ligacupens 3:e omgång

Lincoln City - Liverpool 2-7 (0-4)

0-1: (9) Shaqiri, 0-2: (18) Minamino, 0-3: (32) Jones (Origi) 0-4: (36) Jones (Elliott), 0-5: (46) Minamino, 1-5: (60) Edin, 1-6: (65) Grujic, 2-6: (67) Montsma, 2-7: (89) Origi (Minamino)

Skott: 13-23

Skott på mål: 7-12

Bollinnehav: 28%-72%

Passningar: 256-678

Passningsprecision: 69%-90%