Vilka är Lincoln City?

Bild till nyheten Vilka är Lincoln City?
Lär känna kvällens motståndare: League One-laget Lincoln City.

Under torsdagskvällen kliver Liverpool in i 2020/21-säsongens upplaga av den klassiska ligacupen. På motsatt planhalva väntar Lincoln City.

Klubben grundades 1884 och har egentligen alltid varit en del av de lägre divisionerna i det engelska fotbollssystemet. För tillfället är laget uppe i League One och spelar sina hemmamatcher på Sincil Bank Stadium som tar in drygt 10 000 personer.

Lincoln, eller "The Red Imps" som de också kallas, är i nutida sammanhang kanske mest kända för ett extraordinärt cupäventyr i FA-cupen säsongen 2016/17. Laget nådde hela vägen fram till kvartsfinal och blev därmed det första laget utanför English Football League att lyckas med bedriften sedan 1914. Man besegrade bland annat Ipswich Town och Brighton som spelade i Championship samt Premier League-laget Burnley. Arsenal blev dock ett nummer för stort och slog ut Lincoln genom en 5-0-seger.

Nu är det spel mot Liverpool i ligacupens tredje runda som gäller. Lincoln tog sig till denna runda genom segrar mot Crewe Alexandra (2-1) och Bradford City (5-0).

Manager för laget är 44-årige Michael Appleton som tog över ansvaret i september förra året. Under sin första säsong vid rodret lyckades han lösa ett nytt kontrakt i League One. Sedan tidigare har han tränarerfarenhet från Portsmouth, Blackpool, Blackburn och Oxford United.

Appleton är väl medveten om vilka kvaliteter som Jürgen Klopps lag besitter.

– Det här säger jag som Manchester United-supporter: arbetet han (Klopp) har utfört i den fotbollsklubben är otroligt.

– I mina ögon så ställs vi mot världens bästa manager. Det blir ett tufft test, men jag ser fram emot det. Det är en möjlighet för spelarna att testa sig mot landets bästa spelare.

Spelare att hålla ögonen på är lagkapten Liam Bridcutt som har erfarenhet från Premier League efter sin tid i Sunderland samt försvararen Timothy Eyoma som är utlånad från Tottenham. Lagets bästa målskyttar denna säsong är Anthony Scully och Lewis Montsma som båda hittat nätet två gånger på fyra matcher.

En tävlingsmatch mellan Lincoln och Liverpool är en väldigt sällsynt händelse. Senaste gången det skedde var 1961 när de båda lagen gjorde upp på Anfield i en match i andradivisionen. Bill Shankly ledde då sitt Liverpool till en seger med 2-0.

Kvällens match spelas klockan 20:45 och sänds på Viaplay och Viasat Fotboll.

Källa: Liverpoolfc.com, Wikipedia


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer