Publikinsläppet skjuts upp

Bild till nyheten Publikinsläppet skjuts upp
Enligt ursprungsplanen skulle supportrar släppas in på Premier League-arenorna med start 1 oktober, men nu skjuts dessa planer på framtiden.

Premier League-arenornas läktare har gapat tomma ända sedan coronapandemin bröt ut, något som innebär betydande ekonomiska förluster för klubbarna. 

Tillsammans med regeringen har Premier League arbetat för att så snabbt som möjligt kunna öppna upp arenorna igen, i alla fall delvis. Sedan en tid tillbaka har planen varit att klubbarna skulle få utnyttja mellan 25-33 procent av sin arenas kapacitet efter 1 oktober. 

Nu bekräftar Michael Gove, minister vid Cabinet Office i Storbritannien, att planerna om publikinsläpp skjuts på framtiden.

– Vi arbetade med en lösning där vi stegvis skulle släppa in supportrar igen, det var aldrig tal om att fylla arenorna till max omedelbart. Nu kommer vi att, tillfälligt, pausa detta, säger Grove till BBC.

– Det vi vill göra är dock att, när omständigheterna tillåter, släppa in människor på arenorna igen. Det är lägre risk att viruset sprids i utomhusmiljö än inomhus,  men det ligger i sportevenemangens natur att man minglar med varandra.

– När man tittar på sportevenemang som gick av stapeln tidigare under pandemin (med publik reds anm.) så är det många som ställer sig frågan hur detta var tillåtet. Det vi måste göra nu är att hantera sportevenemang med försiktighet, men vi är samtidigt medvetna om att idrott är en viktig del av det här landet och vi ämnar att stötta våra utövare och klubbar under vad som är en utmanande period.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer