– Den perfekta spelaren för detta

Bild till nyheten – Den perfekta spelaren för detta
Jürgen Klopp var mycket nöjd över att ha haft möjligheten att byta in Thiago inför den andra halvleken mot Chelsea.

Liverpool gjorde en fin insats på Stamford Bridge under söndagen och tog hem tre stensäkra poäng. 

När den första halvleken led mot sitt slut drog dansken Andreas Christensen på sig en utvisning när han slet ned Sadio Mané som sånär löpt sig loss till ett friläge. I paus beslutade Jürgen Klopp att byta in nyförvärvet Thiago.

– Vi bestämde oss för Thiago, för även utan träning så är han den perfekta spelaren för en sådan här situation, sa tysken efter slutsignalen enligt Liverpool Echo.

– Vi vet att det är en annan typ av match i den andra halvleken. Vi försökte att hitta lösningar. Jag gillar sättet som vi gjorde det på i en svår match. Vi behövde förflytta bollen snabbare och sedan kom det röda kortet som förändrade matchen. Hendo hade fått en smäll och vi ville inte ta några chanser. Ali räddar en straff, Thiago debuterar. Om Hendo inte är skadad så är det perfekt.

– Vi köpte Thiago av flera anledningar. En av dem är att ha honom mot lag som försvarar djupt. Vi har förberett oss mycket på det. Det är någonting som passar honom, det är naturligt för honom. Det gillar jag. Det är en av många anledningar.

Fabinho fick lov att vikariera som mittback efter att Joe Gomez, Billy Koumetio och Joel Matip hade skadekänningar inför matchen.

– Om inte Sadio hade gjort två mål så är Fabinho en kandidat för man of the match. Det var en väldigt bra match.

– Jag gillade verkligen hans prestation. Tre poäng, och vi visade alla att vi var redo. Chelsea på bortaplan är alltid en av de svåraste bortamatcher att spela.

Alisson Becker höll sin nolla intakt genom att rädda Jorginhos straff en bit in i den andra halvleken.

– Jag vet inte om jag måste jämföra hur glad jag är, men förra veckan var jag glad och nu är jag glad igen, sa Klopp.

– Jag är inte säker på att ja tycker att det var straff, men Ali gör räddningen. Det var en riktigt härlig lagseger.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer