Klopp: Han ger oss fina alternativ

Bild till nyheten Klopp: Han ger oss fina alternativ
Jürgen Klopp ser nyförvärvet Diogo Jota som en naturlig pusselbit i Liverpooltruppen.

Under lördagskvällen kom bekräftelsen från Liverpool att de värvat Diogo Jota från Liverpool i en övergång som enligt flertalet journalister i England är värd £45M.

Manager Jürgen Klopp förklarar i en intervju med Liverpoolfc.com varför han ville ta in Jota i sin trupp:

– Åh herre gud, det finns många anledningar! Han är en spelare som ger oss många fina alternativ. Han är 23 år gammal, långt från att vara en färdig produkt, så mycket potential. Han har snabbhet, kan kombinera, kan försvara, kan pressa, säger tysken.

– Det innebär att vi kan vara lite mer svårlästa och att vi får fler alternativ i olika system eftersom att han kan spela i alla offensiva positioner i en 433-uppställning. Om vi spelar med fyra mittfältare kan han spela på båda kanterna. Det är härligt.

– Han besitter några naturliga egenskaper som vi har i vårt lag så som viljan, direktheten och hungern. Han är en del av en fantastisk portugisisk generation med otroligt duktiga spelare. Jag är väldigt glad att ha honom här. Utöver dessa egenskaper så är han även en fin kille, så jag är glad att han är här.

– Jag har träffat honom och hans flickvän. De är väldigt trevliga, de båda kan prata bra engelska. Jag visste det sedan innan eftersom att vi självklart har pratat tidigare, han är en bra kille som är väldigt smart. Han kommer att passa bra in i truppen.

Potentialen som Jota besitter är något som gör Klopp exalterad.

– Han vet att detta är ett steg uppåt för honom, det är han väl medveten om. Självklart är det så. Vi pratar alltid om sådana här saker, hur vi kan förbättra laget, det lag som vann i princip allt under förra året. Det finns många spelare som kan göra oss bättre, men om man kommer in med inställningen att man ska spela 500 matcher i följd så kan det bli tufft. 

– Han vet att det är ett steg uppåt för honom och att han kan ge oss saker som vi inte har, vilket är härligt. Utrymmet för förbättring är inte vad som gör mig allra gladast, men det finns helt klart en sådan potential. 

– Han är redan nu redo att spela för oss, men jag tror att det finns mer att hämta hos honom. Sättet som vi spelar på, hur vi tränar, hur vi behandlar människor, jag tror att det kommer att hjälpa honom. 

Jota tar över nummer 20 från Adam Lallana.

– Det är ett bra nummer. Jag är säker på att Adam är helt OK med det. Båda är självklart riktigt duktiga spelare, olika typer av spelare, men riktigt duktiga. Båda löper mycket, så tröjan är åtminstone van vid det! Det kommer att vara svettigt efter matcherna!


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer