Rapport: Målkalas på Anfield

Bild till nyheten Rapport: Målkalas på Anfield
Liverpool öppnar Premier League-säsongen med en trepoängare efter en galen match mot Leeds United. Mohamed Salah slog till med ett hattrick direkt.
Summering:

Liverpool öppnade med en seger när Leeds United gästade Anfield under lördagskvällen.

Mohamed Salah öppnade målskyttet redan efter tre minuters spel från straffpunkten, men strax därefter kvitterade bortalaget när Jack Harrison tog sig förbi både Trent Alexander-Arnold och Joe Gomez och placerade bollen i Alissons högra hörn.

1-0:

1-1:

Liverpool behöll dock initiativet efter kvitteringsmålet och fick i 20:e minuten utdelning när Andy Robertson slog in en hörna från vänster som Virgil van Dijk nådde högst på och nickade in 2-1.

2-1:

Efter halvtimmens spel kunde Leeds kvittera till 2-2 genom Patrick Bamford. Målet kom till efter att Van Dijk på ett nonchalant vis försökt att styra bort en längre boll vilket gav Bamford en gratischans att sätta bollen i nät.

2-2:

Bara några minuter senare gjordes matchens femte mål - Salah tog ned bollen efter ett frisparksinlägg från Robertson och dunkade in den rakt i krysset till 3-2.

3-2:

3-3 kom i 66:e minuten när Mateuz Klich tog emot bollen i offensivt straffområde och med ett distinkt avslut överlistade Alisson i Liverpool-målet.

3-3:

Det såg länge ut att bli oavgjort i premiären men med två minuter kvar att spela fick Liverpool ytterligare en straff, en straff som Salah tog hand om gjorde 4-3 till Jürgen Klopps manskap.

4-3:

Premier League

Liverpool - Leeds United x-x (3-2)

1-0: (4) Salah, 1-1: (12) Harrison (Phillips), 2-1: (20) Van Dijk (Robertson), 2-2: (30) Bamford, 3-2: (33) Salah, 3-3: (66) Klich (Costa), 4-3 (88) Salah

Domare: Michael Oliver